Back-ups van jullie trouwfoto’s

backup trouwfoto's

Kopieën maken van je belangrijke bestanden is altijd een goed idee, maar voor trouwfoto’s zijn back-ups echt essentieel. Het is natuurlijk onbestaanbaar dat ik tegen jullie moet vertellen dat de foto’s van jullie mooiste dag verloren zijn gegaan! Daarom hanteer ik voor mijn trouwfoto’s een back-upstrategie die bestaat uit vier stappen, waarmee ik nagenoeg alle risico’s kan uitsluiten.

Stap één

Al sinds de tweede bruiloft die ik ooit heb gefotografeerd, werk ik met twee camera’s. De belangrijkste reden is dat ik tijdens een bruiloft zo min mogelijk van lens wil wisselen – op elke camera zit namelijk een andere lens. Tegelijkertijd biedt het gebruik van twee camera’s de zekerheid dat als er een stuk gaat, ik niet zonder zit.

Stap twee

Beide camera’s hebben een dubbele sleuf voor geheugenkaarten. Dit maakt het mogelijk om alle trouwfoto’s die ik maak op twee kaarten tegelijkertijd op te slaan, waardoor ik dus onmiddellijk over reservekopieën beschik. De geheugenkaarten van SanDisk die ik gebruik zijn van goede kwaliteit en gaan zelden tot nooit stuk, maar je weet maar nooit.

Stap drie

Meteen als ik thuiskom van een bruiloft sla ik alle gemaakte foto’s op een externe harde schijf van Seagate op. Vervolgens kopieer ik die dan weer naar een tweede schijf. Op die manier heb ik dus kort na de bruiloft van elk beeld vier versies. De kans dat zowel de schijven als de geheugenkaarten het loodje leggen voordat ik de trouwfoto’s bij het bruidspaar heb afgeleverd, is nihil.

Stap vier

Maar wat als er ingebroken wordt? Of mijn huis afbrandt? Dat levert een hoop narigheid op, maar de foto’s van jullie bruiloft zijn in elk geval veilig. De dag na de bruiloft maak ik namelijk nog een back-up in de cloud. Hiervoor gebruik ik iDrive, waar ik zo’n 5 terabyte aan foto’s kwijt kan. Het uploaden neemt meestal een tot twee dagen in beslag, maar vanaf dat moment is dan ook nagenoeg elk risico uitgesloten.

Na levering

Zodra de foto’s klaar zijn, lever ik ze via mijn online galerij. Vanuit daar kunnen jullie voor een periode van minimaal zes maanden de foto’s -na invoering van een pincode voor beveiliging- bekijken, downloaden, delen en afdrukken. Na die tijd verwijder ik de foto’s van de server om plaats te maken voor andere bruiloften. Maar op mijn eigen schijven en in de cloud bewaar ik jullie foto’s nog wat langer. Dus mochten jullie ze kwijtraken door een crash of andere problemen? Laat het me weten, de kans is groot dat ik jullie trouwfoto’s nogmaals kan leveren.

Meer weten? Stuur me een berichtje!

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *