Welke apparatuur gebruik ik tijdens een bruiloft?

jeroen savelkouls

Een trouwfotograaf moet van alle markten thuis zijn. Immers, de omstandigheden op een trouwdag –regen, zon, donkere ruimtes, gele lampen- kunnen sterk wisselen. Dat betekent dat ik veel apparatuur moet meenemen. Tegelijkertijd wil ik ook weer niet te zwaar beladen zijn, want ik moet me snel kunnen verplaatsen binnen en tussen de verschillende locaties. Na veel bruiloften te hebben gefotografeerd, ben ik tot deze samenstelling van mijn fototas gekomen.

Twee camera’s

Ik schiet altijd met twee camera’s, die ik met een handige riem altijd bij de hand heb. Op elke zit een andere lens, zodat ik op de meeste situaties ben voorbereid en ik niet vaak hoef te wisselen. Zeker op momenten dat er veel gebeurt, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie, zou het onnodig veel tijd kosten om telkens een andere lens op mijn camera te moeten klikken. Daarnaast is het gebruik van twee camera’s – in mijn geval van Canon – ook onderdeel van mijn back-upstrategie; als er één stuk gaat, kan ik gewoon doorgaan met fotograferen van jullie bruiloft.

Riem

Een riem van het merk Hold Fast die kruislings over mijn rug loopt en waar beide camera’s eenvoudig aan vast gemaakt kunnen worden. Zo heb ik ze beide altijd bij de hand, zonder ze te hoeven vasthouden of uit mijn tas te moeten halen. En de bonus is dat ik eruit zie als een cowboy!

Lenzen

De 35mm en 85mm zijn favoriet en heb ik bijna permanent op mijn camera’s geschroefd. De eerste heeft een beeldhoek die vergelijkbaar is met het menselijk oog, waardoor de foto’s die ik hiermee maak een natuurlijke look hebben. De 85mm is perfect voor portretten en details, doordat je er dicht mee op je onderwerp kunt komen. Beide lenzen maken het ook mogelijk om een mooie bokeh, een wazige achtergrond, te creëren. Hierdoor trekt de scherpe voorgrond nog meer de aandacht.

Behalve deze twee favorieten heb ik ook altijd een 16-35mm (groothoek), een 50mm en een 70-200mm (telelens) bij me. Deze lenzen gebruik ik alleen als er voldoende tijd is om te wisselen. Tevens vormen ze een back-up voor als de 35mm of de 85mm een mankement vertoont – dat laatste is gelukkig nog nooit gebeurd.

Flitsers

Het fotograferen van een bruiloft zonder flitsers is echt niet mogelijk, ik kan het me in elk geval niet voorstellen. Uiteraard is flitslicht onontbeerlijk in donkere ruimtes. Maar het biedt nog veel meer voordelen. Zo kun je er ‘lelijk’ licht van tl-buizen of al te gele lampen mee corrigeren. Daarnaast biedt het tal van creatieve mogelijkheden. Om deze redenen zitten er altijd zes flitsers in mijn tas.

Overig

Daarmee zijn we er nog niet. Vanzelfsprekend neem ik een stapel geheugenkaarten mee naar een bruiloft. En voor de zes flitsers heb ik flink aantal batterijen nodig. Verder in mijn tas: een statief voor mijn camera, vier statieven voor losse flitsers, MagMod-producten om het flitslicht beter te kunnen richten of anderszins aan te passen, visitekaartjes voor geïnteresseerde gasten, en voldoende eten en drinken om mijzelf de hele dag energiek en alert te houden!

Meer weten? Stuur me een berichtje!

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *