Hoeveel kost een bruidsfotograaf?

Trouwen is duur, wordt vaak gezegd. De kosten voor alleen de ceremonie vallen vaak nog mee, maar tel daar kleding, visagie receptie, feest én fotografie bij op en er hangt zo een stevig prijskaartje aan jullie huwelijksdag. Wat kost nu eigenlijk een trouwfotograaf? In dit artikel geef ik jullie wat meer achtergrondinformatie over hoe mijn tarieven zijn samengesteld, wat ik daarvoor lever en waarom de investering in een professionele trouwfotograaf zich altijd terugbetaalt – niet in geld helaas, maar wél in prachtige beelden waar jullie een leven lang van kunnen genieten!

Jeroen Savelkouls, trouwfotograaf

Lees meer over mij Bekijk mijn portfolio
fotograaf jeroen savelkouls

Wat kost een trouwfotograaf? Lees verder voor eerste hulp bij het maken van jullie keuze.

wat kost een trouwfotograaf
hoeveel kost een bruidsfotograaf
wat kost een trouwfotograaf gemiddeld

wat kost een trouwfotograaf gemiddeld?

Hoeveel kost een trouwfotograaf gemiddeld? Een ervaren bruidsfotograaf vraagt gemiddeld zo’n 2.000 euro voor het vastleggen van een groot deel van de trouwdag. Hiervoor kunnen jullie meestal alles van de voorbereidingen tot aan het begin van feest laten vastleggen. Voor de fotografie van jullie complete dag, van de vroege ochtend tot in de late uurtjes, moeten jullie rekenen op iets meer. Uiteraard zijn er ook fotografen die goedkoper zijn, of duurder. Doordat fotografen verschillende tariefstructuren hanteren, waarbij soms wel en som niet albums of reiskosten zijn inbegrepen, is het raadzaam goed te kijken naar wat er voor die prijs geleverd wordt.

Check jullie datum
wat kost een trouwfotograaf

wat doet een bruidsfotograaf voor die prijs?

Het lijkt veel geld, 2.000 euro of meer. En als je het moet betalen, is het dat natuurlijk ook. Maar voor dat bedrag maakt een trouwfotograaf veel uren. Want behalve de tijd die hij of zij op jullie bruiloft aanwezig is, gaat er ook veel werk zitten in de nabewerking van de foto’s en het maken van de trouwalbums. Tel daarbij de kennismaking, de reiskosten en de administratie op en een gemiddelde bruiloft komt uit op een tijdsinvestering van zo’n 40 uur. Een volledige werkweek dus. En van de opbrengsten wordt een flink deel besteed aan afschrijvingen van apparatuur, verzekering, oudedagvoorziening en natuurlijk moet ook de Belastingdienst worden betaald.

Check jullie datum
bruidsfotograaf kosten

waar moet ik op letten bij de prijzen van trouwfotografen?

De meeste bruidsfotografen werken met pakketten. Het basispakket bevat dan vaak een beperkt aantal uren, bijvoorbeeld zes. Grotere pakketten bevatten meer uren en doorgaans ook nog wat extraatjes, zoals gratis afdrukken of korting op een loveshoot. Veel fotograferen bieden hun pakketten aan inclusief een mini-album, maar dat hoeft niet. Let er ook op of de reiskosten zijn inbegrepen. Nu is dit niet de grootste kostenpost, maar het zou vervelend zijn als jullie voor verrassingen komen te staan. Er zijn ook fotografen die werken met één vaste prijs. Voor een grote, lange bruiloft kan dit voordelig zijn, maar wie graag wat minder uren wil boeken is beter af met de keuze tussen verschillende pakketten.

Check jullie datum
goedkope trouwfotograaf

Wat zijn de kosten  voor trouwen in het buitenland?

Voor veel trouwfotografen is een bruiloft in het buitenland ontzettend leuk om te doen. Het maken van een inschatting van de kosten is in algemene zin niet gemakkelijk; dat is echt afhankelijk van hoe lang jullie de fotograaf nodig hebben, en waar jullie trouwen.In principe hoeft een boeking voor het buitenland niet veel meer te kosten dan voor een bruiloft in Nederland. Wel moeten jullie er rekening mee houden dat de reis- en verblijfkosten hoger zijn. Maar elke fotograaf denkt graag met jullie mee om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Meer over trouwen in het buiteland
trouwen buitenland kosten

“Wij zijn heel blij dat we Jeroen hebben gekozen om onze bruiloft te fotograferen. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de foto’s en composities. Verder was Jeroen gedurende de dag op een prettige en natuurlijke manier aanwezig. Een absolute aanrader!”

Rosanne & Roel / via Google

partners & awards

masters of wedding photography
one eyeland finalist
badass logo
this-is-reportage-member

Ik ben als bruidsfotograaf actief in onder meer Nijmegen, Arnhem, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. En ik ga graag mee op avontuur naar Italië of een ander mooi oord over de grens!

Check jullie datum

Laten we kennismaken!

WAT KOST EEN TROUWFOTOGRAAF? – HOEVEEL KOST EEN BRUIDSFOTOGRAAF?