bruiloft marielle daan nijmegen 03

Bruiloft van Mariëlle & Daan in Nijmegen

Een kleine maar ontzettend fijne bruiloft, die van Mariëlle en Daan. De bruidsreportage maakten we achter de Cenakelkerk in Heilig Landstichting, nabij Nijmegen. Rondom een sfeervolle begraafplaats bevindt zich een prachtige bosrijke omgeving, met bankjes en muurtjes die uitermate geschikt zijn voor foto’s. Het was voor het eerst dat ik hier fotografeerde en het smaakte naar meer! De ceremonie had plaats in het gemeentehuis van Nijmegen. Geniet mee!

Lees meer
loveshoot noraly noud nijmegen 09

Loveshoot met Noraly & Noud in Nijmegen

Een loveshoot op bekend terrein: het centrum van Nijmegen. Op een mooie avond ging ik twee uurtjes op pad met Noraly & Noud langs de Latijnse School, de Stevenskerk en de Waal. Dit soort shoots vind ik altijd erg fijn om te doen. Vooraf heb ik een aantal locaties in mijn hoofd waar ik graag naartoe wil gaan, de rest hangt af van de wensen van het stel en van het toeval. Een combinatie van voorbereiding en spontaniteit dus.

Lees meer
Zwangerschapsshoot Myrthe Sander Nijmegen 05

Zwangerschapsshoot met Myrthe & Sander

Het is al weer bijna een jaar geleden dat ik deze zwangerschapsshoot maakte van Myrthe en Sander aan de Waal in Nijmegen. Ik vind dit een van de fijnste plekjes van de stad, zeker sinds de aanleg van de nevengeul en de Lentse Warande. We hadden een mooie avond uitgekozen, met prachtig strijklicht. Anders dan nu met de coronabeperkingen, was het toen nog vrij druk. Hopelijk is het snel weer mogelijk om dit soort reportages te maken.

Lees meer
bruiloft roel rosanne hernen 2

Trouwfotografie in crisistijd

Alles wees erop dat dit een prachtig trouwseizoen zou worden: veel boekingen, leuke mensen, en bijzondere locaties. Maar helaas, door corona lopen veel plannen nu in de soep. Dat is eerst en vooral vervelend voor al die bruidsparen die al maanden en soms zelfs langer dan een jaar voorbereidingen aan het treffen zijn voor hun mooiste dag.

Lees meer

Welke apparatuur gebruik ik tijdens een bruiloft?

Een trouwfotograaf moet van alle markten thuis zijn. Immers, de omstandigheden op een trouwdag –regen, zon, donkere ruimtes, gele lampen- kunnen sterk wisselen. Dat betekent dat ik veel apparatuur moet meenemen. Tegelijkertijd wil ik ook weer niet te zwaar beladen zijn, want ik moet me snel kunnen verplaatsen binnen en tussen de verschillende locaties. Na veel bruiloften te hebben gefotografeerd, ben ik tot deze samenstelling van mijn fototas gekomen.

Lees meer
Bruiloft van Kim & Karl in Beneden-Leeuwen

Back-ups van jullie trouwfoto’s

Kopieën maken van je belangrijke bestanden is altijd een goed idee, maar voor trouwfoto’s zijn back-ups echt essentieel. Het is natuurlijk onbestaanbaar dat ik tegen jullie moet vertellen dat de foto’s van jullie mooiste dag verloren zijn gegaan! Daarom hanteer ik voor mijn trouwfoto’s een back-upstrategie die bestaat uit vier stappen, waarmee ik nagenoeg alle risico’s kan uitsluiten.

Lees meer
trouwfotografie fletcher jeroen savelkouls 06

Styled shoot met Alejandra & Casper in Berg en Dal

Afgelopen zomer kreeg ik van Fletcher Hotels de vraag of ik zou willen meewerken aan een styled wedding shoot. Dat deed ik natuurlijk graag. Het idee was om een zo compleet mogelijke bruiloft neer te zetten op Landgoed Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal, bij Nijmegen. Met een groep goed gemotiveerde leveranciers en een prachtig stel maakten we er een mooie middag van. En ja, het had al weken niet geregend.

Lees meer
bruiloft van yvonne & dennis in hernen

Bruiloft van Yvonne & Dennis in Hernen

Een middeleeuws sprookje. Dat is misschien de beste omschrijving van de trouwdag van Yvonne & Dennis. Want niet alleen de locatie (het prachtige Kasteel Hernen), ook de trouwkleding was in middeleeuwse stijl. En de catering. En het entertainment. Een bijzondere belevenis!

Lees meer

Reisfotografie in Rome

Vorige maand mocht ik de prachtige bruiloft van Karlijn & Claudio in Rome vastleggen – zie voor een aantal foto’s mijn portfoliopagina. De dag erna had ik wat tijd over en heb ik een bezoekje gebracht aan de beroemde Cinecittà-filmstudio. Op deze locatie zijn tal van grote Italiaanse én Amerikaanse films en series opgenomen, waaronder La Dolce Vita, Ben-Hur, The Gangs of New York en Rome.

Lees meer

Bruiloft van Raisa & Stefan in Heumen

Wat een superleuke bruiloft was dit! Raisa en Stefan zijn ontzettend spontane en goedlachse mensen, die de hele dag door straalden. Het weer werkte ook nog eens mee, want het was prachtig zonnig op Landgoed Bergzicht De Raaf in het Gelderse Heumen. Daardoor werd het een feest om de hele dag met dit stel op te trekken en hun liefde te documenteren. En Raisa en Stefan, ontzettend bedankt voor de positieve recensies die jullie op Facebook en Google hebben achtergelaten. Geniet mee met deze kleine selectie!

Lees meer

Bruiloft van Josanne & Max in Bemmel

Na een aantal warme voorjaarsweken sloeg het weer uitgerekend op de bruiloft van Josanne en Max om. Maar met veel goede zin en de hulp van paraplu’s maakte dat deze dag er niet minder om. Josanne en Max trouwden op kasteel Kinkelenburg in Bemmel. Voorafgaand aan de ceremonie maakten we op een zeldzaam droog moment een reportage rondom het gebouw. Later die middag werd het feest voortgezet bij Fort Lent, een prachtige locatie met uitzicht op de Waal en op Nijmegen.

Lees meer

Bruiloft Bo & Anke in Nijmegen

De eerste bruiloft van het jaar was die van Bo & Anke in Nijmegen. Een thuiswedstrijd dus! Dit keer geen ceremonie op het gemeentehuis, maar in de middeleeuwse Commanderie van Sint Jan. Eerst legden we de voorbereidingen van Anke vast, waarna we met z’n drieën een reportage in de mooie Benedenstad van Nijmegen maakten. Daarna de plechtigheid, die gepaard ging met veel gelach en af en toe een traan. Oh ja, en het was ook nog eens fantastisch weer. Kortom, een prachtige opening van het trouwseizoen.

Lees meer

Bedrijfsfotografie bij Tandartspraktijk Gripkeshof

In de afgelopen maanden hebben Marjolein en haar man Dennis hard gewerkt aan het inrichten van hun eigen tandartsenpraktijk in Halsteren. En bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk een nieuwe website, en nieuwe foto’s. Met dat doel maakte ik de volgende reportage. Overigens, wie geen liefhebber is van de halfjaarlijkse controle is bij Marjolein aan het goede adres; zij slaagt erin elke patiënt op zijn of haar gemak te stellen!

Lees meer
trouwfotograaf eindhoven victor mirjam 01

Bruiloft Victor & Mirjam in Eindhoven

De laatste bruiloft van 2017 was die van Victor en Mirjam in Eindhoven. En wat was het een fijne dag! We begonnen op industrieterrein Strijp-S voor een reportage in een stoere omgeving; de machinekamer van de Pastry Club was hiervoor de ideale locatie. De tweetalige ceremonie – Victor is afkomstig uit Cuba – zelf had plaats in de International Baptist Church, waar de allerkleinsten wat moeite hadden om te blijven zitten. De dag werd afgesloten met een diner en natuurlijk de taart bij Gasterij de Harmonie. Op naar 2018!

Lees meer

Loveshoot met Filippo & Erika in Florence

Sinds waterpoloër Filippo en rechtenstudente Erika elkaar hebben gevonden, zijn ze onafscheidelijk. En dat is te zien! Geboren en getogen onder de rook van Florence is er natuurlijk geen betere plek om hun liefde vast te leggen dan de stad van Dante, Michelangelo en Brunelleschi. Eind september maakte ik met hen onderstaande reportage. Gaan jullie komend jaar trouwen in Italië? Bekijk dan het fantastische aanbod dat ik in samenwerking met Ciao Tutti heb samengesteld!

Lees meer

Portretfotografie in Amsterdam IJburg

Zita is programmaleider bij Boerderij op IJburg, een heerlijk plek waar kinderen uit de drukke stad alles over dieren kunnen leren. Terwijl geiten aan mijn veters knabbelden en paarden in mijn nek snuffelden, maakte ik van haar een aantal portretfoto’s. De beelden zijn gemaakt in opdracht van WKPA Public Affairs, dat een boekje maakt over belangenbehartiging.

Lees meer
Loveshoot met Marilou & Pascal in Utrecht

Loveshoot met Marilou en Pascal in Utrecht

Een aantal dagen geleden mocht ik een paar uurtjes op pad met Marilou en Pascal. Terwijl de zon langzaam zakte, struinden we door hartje Utrecht op zoek naar mooie locaties om de liefde vast te leggen. Dat bleek niet zo moeilijk, want de stad is vol prachtige plekjes: de dom, de grachten, smalle steegjes. Dit kon niet anders dan resulteren in een fijne reportage vol geluk!

Lees meer

Familiefotografie op de Brabantse Wal

Afgelopen weekend mocht ik Marjolein en Dennis en hun twee prachtige dochters fotograferen. We kozen voor de Brabantse Wal als locatie, een prachtig natuurgebied in de buurt van Bergen op Zoom. Natuurlijk namen we ook een kijkje bij de opvallende Mozesbrug, waar je door het water kunt lopen zonder natte voeten te krijgen! Het werd uiteindelijk een gezellige, ontspannen middag met deze reportage als resultaat.

Lees meer