Over mij

Mijn eerste stapjes in de fotografie maakte ik met een compactcamera van het merk Yaschica, volgens de Brabantse verkoopster “een goed toestelleke”. Het ging mee naar Berlijn, Parijs en Praag, maar gaf na vele jaren van trouwe dienst helaas toch de geest.

Met mijn huidige camera’s, twee kloeke Canon 5D’s, leg ik het liefst bruiloften vast. Jullie bruiloft! Op deze dag van liefde en geluk ga ik op zoek naar ontroerende, humoristische en stijlvolle beelden, die voor altijd een prachtige herinnering zullen vormen.

Ook fotografeer ik graag stadszichten, vooral over de grens. Voor zonsopgang slenter ik door de steegjes van Venetië, op zoek naar precies dat ene beeld. En als de avond aanbreekt, beklim ik de Tour Montparnasse voor een prachtig uitzicht op Parijs.

Nog liever combineer ik die twee thema’s: een bruiloft op een prachtige locatie in het buitenland!

Trouwfotograaf Jeroen Savelkouls

foto: Raisa Zwart

Mijn stijl

bruiloft mireille remco bemmel ceremonie

De foto’s die ik maak zijn oprecht en intiem. Mijn doel tijdens de huwelijksdag is om jullie liefde zo goed mogelijk te vangen. Voor een deel doe ik dat bijna onzichtbaar, met als resultaat spontane trouwfoto’s die niet geregisseerd zijn.

Maar er zullen ook momenten zijn dat ik met eenvoudige aanwijzingen probeer het beeld net iets mooier te maken, vooral tijdens de portretsessie. Uiteindelijk streef ik naar een grotendeels journalistiek verslag, met hier en daar een beetje glamour of een vleugje humor.

Ik besteed veel zorg aan de nabewerking. Elke foto wordt afzonderlijk gecorrigeerd voor kleur, contrast en scherpte. De beelden die daardoor ontstaan zijn modern en klassiek tegelijkertijd, en herinneren aan het analoge tijdperk.

Een klein deel van de trouwfoto’s lever ik aan in zwart-wit. Op die manier ontstaat een mooi documentaire-achtig verslag.

Tips voor de beste trouwfoto’s

Op jullie trouwdag breng je veel tijd door met de enige persoon op het feest die je niet kent: de fotograaf. Om wat aan elkaar te wennen, kunnen we voorafgaand aan de bruiloft een verlovingssessie of loveshoot plannen. Je hebt dan meteen een mooi set foto’s die je voor de uitnodigingen of een trouwwebsite kunt gebruiken.

Om te voorkomen dat ik belangrijke momenten van de trouwdag mis, is het verstandig om samen heel goed de planning door te nemen. Het liefst ontvang ik een zo gedetailleerd mogelijk draaiboek.

Het is raadzaam om de lijst met groepsfoto’s beperkt te houden. Het samenstellen en neerzetten van de verschillende groepjes kost veel tijd en het levert vaak niet de meest spontane beelden op.

Neem voldoende tijd op in draaiboek voor de portretsessie, bij voorkeur minimaal een uur. De mooiste (portret)foto’s zijn kort voor zonsondergang te maken.

Bruiloft van Olga en Hugo in NijmegenBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren