profielfoto jeroen savelkouls bio

Verhalenverteller & trouwfotograaf

Hi, ik ben Jeroen Savelkouls, verhalenverteller en fulltime trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van momenten en emoties. Tijdens jullie bruiloft ben ik voortdurend op zoek naar kleine en grote gebeurtenissen die iets vertellen over wie jullie zijn. Een blik, een gebaar, een lach, een traan. Het perfecte plaatje draait voor mij om het perfecte moment, niet om het perfecte script.

– Jeroen Savelkouls, verhalenverteller met camera

Journalistieke trouwfotografie

Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Ik wil dat mijn trouwfoto’s jullie helpen herinneren aan hoe de bruiloft voelde en niet aan wat ik jullie vroeg om te doen. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend bij de make-up tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloften in binnen- en buitenland vast. Een ideale bruiloft heb ik niet: of jullie de liefde nu intiem of groots vieren, in een café of in kasteel, ik ben er heel graag bij. Het liefst bundel ik de mooiste foto’s van jullie bruiloft in een met zorg ontworpen luxe trouwalbum, dat generaties lang meegaat.

journalistieke trouwfotografie
winnaar masters wedding photography jeroen savelkouls

Grote & kleine hoogtepunten

Vaak krijg ik na het afleveren van de trouwfoto’s een appje van het kersverse bruidspaar. Dat ze ontzettend blij zijn met het resultaat. Voor mij zijn dat de grote hoogtepunten van dit werk. Wat kleinere hoogtepunten, maar ook ontzettend fijn, zijn de prijzen die ik af en toe mag winnen. De afgelopen jaren kreeg ik awards van onder andere Masters of Wedding Photography en This Is Reportage. Mijn foto’s zijn ook gepubliceerd op nationale en internationale fotografiewebsites zoals The Perfect Wedding, SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

In 2021 volgde ik het opleidingstraject 2MU, de officieuze universiteit van trouwfotografie.

Momenten die ik graag vastleg

 • De kalmte voor de storm bij het aankleden
 • Grappige en intieme momenten tijdens de fotoshoot
 • De lach en traan tijdens de ceremonie
 • Emoties van jullie naaste familie en vrienden
 • Hilarische speeches (en jullie reactie daarop)
 • Gezelligheid met taart & borrel
 • Ontspanning tijdens een shoot bij zonsondergang
 • Zweetdruppels op de dansvloer
trouwreportage

Ook dit is Jeroen

Fotograferen vind ik het leukste dat er is, maar het leven heeft nog meer moois te bieden. Als je me niet met mijn camera voor mijn gezicht ziet, dan doe ik  waarschijnlijk een van de volgende dingen:

 • Vakantie vieren met mijn knappe vrouw
 • Een plaat uit mijn vinylcollectie draaien
 • Met vrienden een biertje drinken
 • Back To The Future kijken
 • Chillen op de bank met onze poes Hatsjepsoet
 • Een boek lezen of een stukje schrijven

Recensies van bruidsparen

Dankzij Jeroen is onze bruiloft prachtig vereeuwigd op beeld. Van het ontvangst bij Jeroen in Nijmegen tot de oplevering van de foto’s kunnen we niet anders dan 5 sterren geven aan Jeroen. Gedurende de dag, tijdens de ceremonie en het feest, wist hij alle momenten goed vast te leggen zonder dat de gasten daar last van hadden. Wij zijn ontzettend blij met de foto’s, bedankt Jeroen! 

Sanne & Marijn

We zijn heel blij dat we de keuze gemaakt hebben om onze bruiloft vast te laten leggen door Jeroen. Al tijdens het kennismakingsgesprek hadden we een goed gevoel bij Jeroen, wat een rustige vriendelijke man. Op de dag zelf merkten we nauwelijks dat hij foto´s maakte. De previewfoto´s waren al prachtig! Ze zijn erg mooi geworden, een mooie herinnering aan een fantastische dag!

Silvia & Sjon

Wat zijn wij ontzettend blij met onze keuze voor Jeroen!!! Van begin tot het einde hebben we een heel prettig contact gehad. Op de dag zelf was het fijn om Jeroen erbij te hebben. Hij heeft voor ons onbeschrijfelijk dierbare momenten weten vast te leggen en we waren echt weggeblazen door de kwaliteit en diversiteit van de foto’s. Kortom: wat ons betreft een enorme aanrader!!

Senja & Jordy
seo voor trouwfotografen
interview

Klik op de knop hieronder voor een interview met mij door trouwfotografennetwerk MyWed en ontdek of ik zelf fotogeniek ben (spoiler: nee) en wat volgens mij een trouwfoto geslaagd maakt.

lees hier