Trouwen in een kas: de 10 mooiste kassen voor jullie bruiloft

trouwen in een kas

Waarom trouwen in een kas?

Trouwen in een kas is ontzettend populair. En niet zonder reden. Kassen hebben meestal een fijne, groene uitstraling en er valt van alle kanten natuurlijk licht naar binnen. Dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt buiten te trouwen, zonder dat je op buienradar hoeft te checken of het wel droog blijft tijdens de ceremonie. Voor de fotografie is het ook prettig: veel licht betekent vaak veel foto’s.

De meeste trouwlocaties met een kas hebben faciliteiten voor een complete trouwdag, hoewel het geven van een dansfeest niet altijd mogelijk is. Let daar dus goed op tijdens het maken van de selectie. Vaak is er ook een tuin, handig voor bijvoorbeeld voor de fotoshoot met jullie tweeën en voor de groepsfoto’s met familie en vrienden.

Hoewel een kas een ideale trouwlocatie is voor koud of regenachtig weer, is het hartje zomer niet altijd de perfecte plek. In driedelig pak urenlang achter het glas moeten doorbrengen terwijl de zon daar op staat, is geen pretje. Vraag daarom altijd of de kas waar jullie willen trouwen over klimaatbeheersing beschikt, of dat er de mogelijkheid is om (een deel van) het programma naar buiten te verplaatsen. In het vroege voorjaar, het najaar en de winter is de hitte doorgaans geen probleem.

De tien mooiste kassen als trouwlocatie

 • Het Hoogh Huys (Winssen)

  Het op Frankrijk georiënteerde Het Hoogh Huys in Winssen is één van mijn favoriete trouwlocaties. De ceremonie vindt plaats in een overdekte tuin, het diner wordt verzorgd in de prachtige kas. Jullie kunnen hier terecht voor alle onderdelen van de trouwdag, behalve een avondfeest. Het is ook mogelijk om er te blijven slapen in de bed & breakfast. De tuin met zijn karakteristieke buxusbollen is een mooie plek voor de fotoshoot. Overwegen jullie om hier te trouwen? Lees dan mijn tips voor bruiloften bij Het Hoogh Huys.

  Leegstraat 14
  6645 BC Winssen
  https://hooghhuys.nl/

  trouwen in een kas bij hoogh huys in winssen
 • In De Kas (Winssen)

  Nóg een prachtige kas in Winssen. De oude tuinbouwkas van In De Kas komt oorspronkelijk uit het Westland. Daar is het glazen complex dertig jaar lang gebruikt voor het kweken van tulpenbollen. Tegenwoordig staat het dus in Winssen, een dorpje op steenworp afstand van Nijmegen, en kun je er trouwen. Het groen ingerichte gebouw is te gebruiken voor ceremonie, receptie én diner. De grote tuin met appelboomgaard is perfect voor ongedwongen feestjes en fotoshoots. De keuken is lokaal en biologisch, wat dit ook een fijne plek maakt voor een duurzame bruiloft.

  Plakstraat 8a
  6645 KL Winssen
  https://indekas.nl/

  receptie bij in de kas, trouwlocatie in winssen
 • Hortus Botanicus (Amsterdam)

  Zonder twijfel de mooiste kas van Amsterdam om in te trouwen, en misschien wel van heel Nederland. De trouwceremonie kan plaatshebben in de Palmenkas, tussen de tropische planten. In de Oranjerie zijn er mogelijkheden voor receptie, borrel en diner. De Hortus heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat kan ook niet anders, want de missie van de organisatie is om bezoekers door met de schoonheid en diversiteit van het plantenrijk. Een leuk extraatje: de Hortus kan aan jullie gasten rondleidingen door de tuin geven. De Hortus Botanicus is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amsterdam.

  Plantage Middenlaan 2a
  1018 DD Amsterdam
  https://www.dehortus.nl/

 • Landgoed Groot Warnsborn (Arnhem)

  Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een complete trouwdag. Jullie kunnen hier trouwen in de grote binnenzaal of in de terrassentuin. Voor de receptie of het diner zijn de druiven- en orchideeënkassen geschikt. De locatie heeft ook mogelijkheden voor een avondfeest en voor overnachtingen. De omgeving is groen en biedt veel opties voor de fotoshoot en de groepsfoto’s. Een prachtige plek, waar ik als trouwfotograaf graag kom.

  Bakenbergseweg 277
  6816 VP Arnhem
  https://grootwarnsborn.nl/

 • Fletcher Hotel De Buunderkamp (Wolfheze)

  Dit viersterrenhotel in Wolfheze, in de buurt van Arnhem, is prachtig gelegen op de Veluwe. Jullie kunnen er binnen in het hotel trouwen (in een van de vijftien zalen), buiten in het bos, en vanzelfsprekend in de kas. De omgeving is geschikt voor de fotoshoot. Blijven jullie hier slapen? Maak dan de dag na de bruiloft een mooie wandeling door de bossen van de Buunderkamp; grote kans dat je hier wild treft.

  Buunderkamp 8
  6874 NC Wolfheze
  https://www.hoteldebuunderkamp.nl/

 • Villa Augustus (Dordrecht)

  Een prachtige locatie, geschikt voor alle onderdelen van jullie trouwdag. Villa Augustus is gevestigd in een oude watertoren, op een kwartiertje wandelen van het historische centrum van Dordrecht. Het complex heeft drie trouwzalen, waarvan de Limonaia (de kas) het meest bijzondere is. Het is een hippe en groene locatie, waar gekookt wordt met eigen oogst. De fotoshoot kunnen we op de locatie zelf doen, of bijvoorbeeld in de binnenstad.

  Oranjelaan 7
  3311 DH Dordrecht
  https://www.villa-augustus.nl/

 • Tuin De Lage Oorsprong (Oosterbeek)

  Bij Tuin de Lage Oorsprong kunnen jullie zowel in de prachtige tuin als in de kas trouwen. De locatie doet wat Italiaans aan en daar gaat mijn hart als Italië-liefhebber een tikkeltje harder van kloppen. De locatie ligt tegen De Hoge Veluwe en Veluwezoom aan, dus er zijn volop mogelijkheden voor het maken van foto’s van jullie tweeën.

  Van Borsselenweg 36
  6862 BJ Oosterbeek
  https://tuindelageoorsprong.nl/

 • De Moestuin (Utrecht)

  De Moestuin aan de oostkant van Utrecht is meer dan een trouwlocatie, het is een sociale onderneming waar mensen met een kwetsbaarheid op een veilige manier kunnen werken. Of, zoals ze zelf zeggen, een groene oase met een sociale oogst. Het is geen officiële trouwlocatie, wat betekent dat er voor elk huwelijk afzonderlijk een ontheffing bij de gemeente moet worden aangevraagd. Maar dat is een kleine moeite voor zo’n fijne plek.

  Laan van Maarschalkerweerd 2
  3585 LJ Utrecht
  https://www.moestuinutrecht.nl/

 • De Arendshoeve (Aalsmeerderbrug)
  Hoewel het tot een andere gemeente behoort, noemt De Arendshoeve zich de tuin van Amsterdam. Het is een prachtige evenementenlocatie midden in het groen. Duurzaamheid is hier belangrijk, wat zich onder meer uit in de aanwezigheid van zonnepanelen en het hergebruik van regenwater. De Arendshoeve is een maatje groter dan de meeste trouwlocaties op deze lijst.

  Aalsmeerderdijk 438
  1436 BL Aalsmeerderbrug
  https://www.arendshoeve.com/

 • Domaine d’Heerstaayen (Strijbeek)

  Een groene oase, zo noemt Domaine d’Heerstaayen zelf zijn kas. Maar deze locatie in het Brabantse Strijbeek is zoveel meer. Trouwen kan ook in de Oranjerie of buiten, in het grasveld onder de notenbomen. Voor wijnliefhebbers is dit een speciale locatie, want Domaine d’Heerstaayen beschikt over een eigen wijngaard voor de productie van chardonnay. Overnachten kan in de Bruidskamer.

  Markweg 6
  4856 AC Strijbeek
  https://www.heerstaayen.com/

Tien kassen als trouwlocatie op de kaart


Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloften in binnen- en buitenland vast. Ik ben actief in onder meer Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Den Bosch. En graag reis ik met jullie mee naar Italië, Frankrijk of een ander mooi oord voor een destination wedding.

De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

Meer tips voor jullie bruiloft

Vragen? Stuur me een berichtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *