Trouwen in een kas: de 10 mooiste kassen voor jullie bruiloft

trouwen in een kas

Waarom trouwen in een kas? De voor- en nadelen op een rij

Trouwen in een kas is ontzettend populair. En niet zonder reden. Kassen hebben meestal een fijne groene uitstraling en er valt van alle kanten natuurlijk licht naar binnen. Veel trouwlocaties met een kas hebben faciliteiten voor een complete trouwdag, hoewel het geven van een dansfeest niet altijd mogelijk is. Vaak is er ook een tuin, handig voor bijvoorbeeld het maken van de bruidsreportage en de groepsfoto’s.

Houd er wel rekening mee dat het in een kas erg warm kan worden. In hartje zomer in een driedelig pak urenlang achter het glas moeten doorbrengen, is geen pretje. Vraag daarom altijd of de kas waar jullie willen trouwen over airconditioning of een andere vorm van klimaatbeheersing beschikt. In het vroege voorjaar, het najaar en de winter is de hitte doorgaans geen probleem.

De tien mooiste kassen om in te trouwen

Het Hoogh Huys, Winssen

Het op Frankrijk georiënteerde Het Hoogh Huys in Winssen is één van mijn favoriete trouwlocaties. De ceremonie vindt plaats in een overdekte tuin, het diner wordt verzorgd in de prachtige kas. Jullie kunnen hier terecht voor alle onderdelen van de trouwdag, behalve een dansfeest. Overwegen jullie om hier te trouwen? Lees dan mijn tips voor bruiloften bij Het Hoogh Huys.

Website


In De Kas, Winssen

De oude tuinbouwkas van In De Kas komt oorspronkelijk uit het Westland. Daar is het glazen complex dertig jaar lang gebruikt voor het kweken van tulpenbollen. Tegenwoordig de kas in Winssen, een dorpje op steenworp afstand van Nijmegen, en kun je er trouwen. Het groen ingerichte gebouw is te gebruiken voor ceremonie, receptie én diner

Website


Hortus Botanicus, Amsterdam

Zonder twijfel de mooiste kas van Amsterdam om in te trouwen, en misschien wel van heel Nederland. De trouwceremonie kan plaatshebben in de Palmenkas, tussen de tropische planten. In de Oranjerie zijn er mogelijkheden voor receptie, borrel en diner. Een leuk extraatje: de Hortus kan aan jullie gasten rondleidingen door de tuin geven.

Website


Oranjerie Groot Warnsborn, Arnhem

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een complete trouwdag. Jullie kunnen hier trouwen in de grote binnenzaal, in de siertuin, of in een kas. De locatie heeft ook mogelijkheden voor diner en dansfeest. Een prachtige plek, waar ik als fotograaf graag kom.

Website


Fletcher Hotel De Buunderkamp, Wolfheze

Dit viersterrenhotel in Wolfheze (in de buurt van Arnhem) is prachtig gelegen, midden in het bos. Jullie kunnen er binnen in het hotel trouwen (in een van de vijftien zalen), buiten in het bos, of in de kas.

Website


Villa Augustus, Dordrecht

Een prachtige locatie, geschikt voor alle onderdelen van jullie trouwdag. hippe en groene locatie, waar gekookt wordt met eigen oogst. Villa Augustus heeft drie trouwzalen, waarvan de Limonaia (de kas) de meest bijzondere is.

Website


Tuin De Lage Oorsprong, Oosterbeek

Bij Tuin de Lage Oorsprong kunnen jullie zowel in de prachtige tuin, als in de kas trouwen. De locatie doet wat Italiaans aan en daar gaat mijn hart als Italië-liefhebber een tikkeltje harder van kloppen.

Website


Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloft in binnen- en buitenland vast. Ik ben actief in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Den Bosch. En graag reis ik met jullie mee naar Italië, Frankrijk of een ander mooi oord voor een destination wedding.

De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

Meer tips voor jullie bruiloft

Vragen? Stuur me een berichtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *