trouwfotograaf utrecht
trouwfotograaf utrecht
bruidsfotograaf utrecht
trouwfotograaf utrecht

Trouwfotograaf Utrecht

Hi, ik ben Jeroen Savelkouls, verhalenverteller met camera. Als trouwfotograaf in Utrecht vertel ik graag het verhaal van jullie bruiloft in een reportage vol spontane momenten en echte emoties. Het liefst ben ik er van begin tot eind bij, zodat ik een compleet verslag voor jullie kan maken. Om het helemaal af te maken, bundel ik de mooiste foto’s in een gratis luxe album dat onderdeel is van elk trouwpakket.

Naast bruidsfotograaf heb ik ook jarenlang als journalist gewerkt. In de journalistiek heb ik geleerd goed te observeren. En dat is nu juist wat ik als fotograaf op jullie trouwdag doe, van de vroege ochtend tot in de late uurtjes: observeren en fotograferen, zonder dat jullie het doorhebben. Ik zal niks in scène zetten en jullie (bijna) nooit iets vragen speciaal voor de camera te doen. Jullie verhaal staat centraal.

Jeroen Savelkouls, verhalenverteller met camera

Lees meer over mij
bruidsfotograaf utrecht

Trouwfotograaf in Utrecht

Wat leuk dat jullie in Utrecht gaan trouwen! Zowel in de stad als daarbuiten bevinden zich tal van fijne plekken om te trouwen en de bruidsreportage te maken. Denk aan de binnenstad met zijn grachten en steegjes, verscholen tuinen en hofjes en natuurlijk de Dom. Buiten de stad zijn prachtige kastelen en buitenplaatsen te vinden, zoals Kasteel de Haar, Slot Zeist en Buitenplaats Sparrendaal. De Utrechtse Heuvelrug is één van mijn favoriete buitenlocaties voor bruidsreportages.

check jullie datum
trouwfotograaf utrecht

Journalistieke trouwfotografie

Ik vind het belangrijk dat jullie optimaal van alle momenten kunnen genieten zonder je druk te maken over de fotografie. Daarom zal ik jullie (bijna) nooit vragen iets speciaal voor de camera te doen. Wel ben ik de hele dag bij jullie in de buurt, stilletjes aan het werk met mijn camera voortdurend tegen mijn oog. Je zou mijn stijl  documentaire of journalistieke trouwfotografie kunnen noemen. De bruidsreportage houden we zo ontspannen mogelijk, met veel ruimte voor spontaniteit en zonder ingewikkelde poses – ik ga jullie coachen. Het liefst ben ik overal bij, van het aankleden tot en met het feest, zodat ik jullie het complete verhaal van de dag kan leveren.

check jullie datum
journalistieke trouwfotografie in utrecht

Trouwlocaties in Utrecht

De stad Utrecht beschikt over 25 officiële trouwlocaties, van het eenvoudige stadskantoor tot statige herenhuizen en alles daar tussenin. Als daar niets voor jullie tussen zit, is het is ook mogelijk om voor een andere locatie te gaan. Het is dan wel nodig hiervoor toestemming aan de gemeente te vragen. Hieronder vinden jullie vijf plekken in Utrecht en omgeving waar ik als bruidsfotograaf graag kom.

 • Metaal Kathedraal
  Een unieke plek, die je nergens anders in Nederland vind. De Metaal Kathedraal is een industriële locatie met het uiterlijk van een gotische kerk. Heel geschikt voor bruidsparen die een duurzaamheid belangrijk vindt.
 • Molen De Ster
  Deze oude houtzaagmolen staat midden in Lombok. Ze noemen het zelf een ‘oase in de stad’ en dat is niets te veel gezegd. Bij Molen De Ster vier je een ongedwongen en relaxte bruiloft met biologische producten op de kaart. Wees niet verbaasd als katten, kippen of zelfs een zwijn jaloers naar je bord kijkt.
 • Huize Molenaar
  Prachtige locatie met klassieke uitstraling in hartje centrum van de stad Utrecht. Huize Molenaar blinkt uit in service en de kwaliteit van het diner. De fotoshoot doen we natuurlijk in het historische centrum, met de grachten en de Dom als decor
 • Mereveld
  De voormalige boerderij Mereveld ligt aan de rand van de stad Utrecht, vlakbij snelwegen en is dus goed bereikbaar. Het heeft een landelijke uitstraling en goede binnen- en buitenopties voor de ceremonie. Ook kun je hier een goed avondfeest geven.
 • Buitenplaats Sparrendaal
  Dit landhuis is één van mijn favoriete trouwlocaties van het land. Bij  Buitenplaats Sparrendaal kunnen jullie buiten trouwen met het huis op de achtergrond, maar ook in de chique ceremoniezaal. Alle binnenruimten hebben een klassieke uitstraling. Ik fotografeer hier elk jaar wel een of twee bruiloften.

trouwfotograaf utrecht

Het aansnijden van de bruidstaart in de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Trouwfoto’s waar ik van hou

bruidsfotograaf utrecht
trouwfotograaf utrecht
trouwfotograaf utrecht
toscaanse bruiloft 03
trouwfotograaf utrecht
bruidsfotograaf utrecht
bruiloft van twee mannen utrecht
trouwfotograaf utrecht
trouwfotograaf utrecht

Grote & kleine hoogtepunten

Vaak krijg ik na het afleveren van de trouwfoto’s een appje of een mailtje van het bruidspaar. Dat ze ontzettend blij zijn met het resultaat. Voor mij zijn dat de grote hoogtepunten van dit werk. Wat kleinere hoogtepunten, maar ook ontzettend fijn, zijn de prijzen die ik af en toe mag winnen. Zoals met deze foto gemaakt tijdens het uitspreken van de geloften, waarmee ik een Fearless Award won. Eerder won ik ook prijzen voor trouwfotografie bij onder meer This is Reportage en Masters of Wedding Photography.

Grote & kleine hoogtepunten

Vaak krijg ik na het afleveren van de trouwfoto’s een appje of een mailtje van het bruidspaar. Dat ze ontzettend blij zijn met het resultaat. Voor mij zijn dat de grote hoogtepunten van dit werk. Wat kleinere hoogtepunten, maar ook ontzettend fijn, zijn de prijzen die ik af en toe mag winnen. Zoals met deze foto gemaakt tijdens het uitspreken van de geloften, waarmee ik Fearless Award won. Eerder won ik ook prijzen voor trouwfotografie bij onder meer This is Reportage en Masters of Wedding Photography.

Bekijk meer awards
foto van kinderen op een bruiloft waarmee ik een fearless award won

Trouwfotografie in Utrecht &  meer

loveshoot domplein

Loveshoot | trouwfotograaf Utrecht

Tijdens een loveshoot gaan we anderhalf op pad. Op een plek waar jullie je prettig voelen en jezelf kunnen zijn, leg ik de liefde tussen jullie twee vast. Dat kan op jullie trouwlocatie, maar natuurlijk ook elders in Utrecht of daarbuiten. Na afloop ontvangen jullie circa vijftig digitale foto’s in een online galerij.

trouwalbums

Album | bruidsfotograaf Utrecht

Alle trouwpakketten bevatten een gratis mini-album. Het boek heeft een linnen cover met daarop jullie namen en het bevat 24 spreads van stevig fotopapier. Er zijn ruim 20 coverkleuren beschikbaar. Grotere albums zijn los te bestellen. Ook is het mogelijk deze verder te verfraaien met luxe extraatjes.

Destination wedding | trouwfotograaf Utrecht

Utrecht is prachtig, maar ik kom ook graag in het buitenland. En als trouwfotograaf vind ik het over de grens vastleggen van een bruiloft helemaal een feestje. Schroom dus niet mij te benaderen als jullie graag trouwen in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk of verder weg. Ik reis graag met jullie mee!

De fotoshoot in Utrecht

Voor veel bruidsparen is de fotoshoot een must. Ik adviseer dan om daar anderhalf uur voor uit te trekken. Op die manier hebben we voldoende tijd om een mooie serie foto’s te maken. Bijkomend voordeel is dat jullie je tijdens de toch vaak drukke trouwdag ook even kunnen terugtrekken. Het kiezen van een locatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. De sessie draait om jullie en ik kan op elke plek uit de voeten. De binnenstad van Utrecht is een ideale locatie: oude gebouwen, smalle steegjes en groene hofjes vormen een ideaal decor voor de shoot.

check jullie datum
bruidsreportage in utrecht

Getrouwd in Utrecht: recensies van bruidsparen

recensie utrecht

Kies Jeroen! Meteen al bij de eerste kennismaking hadden wij een goed gevoel over Jeroen, en dat maakte hij meer dan waar. Jeroen is professioneel, heeft uitstekend oog voor detail, communiceert duidelijk, denkt mee en is daarnaast ook gewoon prettig in het contact. Van twee mensen die wat ongemakkelijk zijn met gefotografeerd worden, maakte hij een mooie, natuurlijke fotoshoot. De rest van de dag vergaten we eigenlijk een beetje dat hij er was (niet lullig bedoeld Jeroen:)). Precies wat je zoekt in een trouwfotograaf. Bedankt Jeroen!

Gerjanne & Jonathan / getrouwd in Utrecht
recensie utrecht

Het contact voor, tijdens en na de bruiloft is makkelijk en goed onderhouden. Vragen werden tijdig beantwoord en een paar weken voor de bruiloft was er nog een gesprek om te zien of het schema van de dag nog was gewijzigd of dat er nog andere plannen waren die hij moest weten. Voor een stel dat nog niet eerder getrouwd was , was het fijn om met Jeroen te werken. Tijdens de dag zelf voel je niet direct dat Jeroen aanwezig is en dat geeft weer een aantal mooie, leuke en onverwachte foto’s. Wij zijn van mening dat Jeroen de beste keuze was voor onze dag.

Mirna & Marco / getrouwd in Utrecht
recensie utrecht
Na ons kennismakingsgesprek met Jeroen hadden wij meteen een goed gevoel. De verdere communicatie na aanloop van de bruiloft was erg prettig en professioneel. Enkele weken van te voren hadden wij het laatste gesprek om alles door te nemen. Door de kennis en ervaring van Jeroen dacht hij mee en had hij goede toevoegingen. Op de dag zelf verliep alles volgens plan. Wij hebben Jeroen nauwelijks opgemerkt tijdens de bruiloft. Na het ontvangen van de foto’s waren wij razend enthousiast. Wat een geweldige foto’s! Wij zullen Jeroen bij iedereen aanraden!
Laura & Florian / getrouwd in Zeist
trouwceremonie bij utrecht
trouwfeest op sparrendaal

Check jullie trouwdatum

Stuur me een berichtje voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Geen antwoord binnen 24 uur? Check dan je spambox!

trouwfotograaf nijmegen fearless
masters of wedding photography award winner
this is reportage jeroen savelkouls

Ik ben als bruidsfotograaf aangesloten bij een aantal landelijke en internationale netwerken. Hier ding ik mee naar prijzen én leer ik leuke en getalenteerde collega’s uit binnen- en buitenland kennen. 

Jeroen Savelkouls Fotografie | trouwfotograaf Utrecht & bruidsfotograaf Utrecht