Iedere bruiloft is uniek, maar wat betreft de fotografie zijn er ook veel dingen altijd hetzelfde. En dus zijn er ook vragen die ik van bijna elk bruidspaar krijg. Een aantal van die veelgestelde vragen -en de antwoorden erop- kun je hieronder lezen. Staat jullie vraag er niet bij? Stuur me dan een berichtje en ik neem contact met jullie op. En uiteraard is er tijdens het kennismakingsgesprek volop ruimte om mij het hemd van het lijf te vragen!

beste trouwfotograaf van nederland

Natuurlijk! Ik nodig jullie graag uit voor een gesprek bij mij in Nijmegen of online. Dan hoor ik graag wat meer over jullie plannen & wensen, en dan kan ik iets meer vertellen over mijn werkwijze. Ook kunnen jullie dan mijn trouwalbums inzien.

Het aantal foto’s dat ik lever, is afhankelijk van het aantal uren dat ik bij jullie ben. Het gemiddelde ligt tussen de 350 en 550 foto’s. Ik vind kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Elke beeld wordt handmatig bewerkt en in hoge resolutie afgeleverd.

Ik ben altijd op zoek naar spontane momenten en echte emoties. Je zou dit journalistieke trouwfotografie kunnen noemen. Ik wil graag dat mijn foto’s jullie later helpen herinneren aan hoe jullie je toen voelden, en niet aan wat ik jullie vroeg om te doen. Dat betekent dat ik niets regisseer, en jullie lekker je gang laat gaan. Tijdens de shoot geef ik jullie speelse vragen en opdrachtjes mee, om ook dan een ontspannen sfeer te creëren.

Helemaal niet. Tijdens de reportage/shoot met jullie twee geef ik jullie eenvoudige opdrachtjes mee, die zorgen voor spontane en echte momenten. Poseren is niet of nauwelijks nodig, en jullie hoeven daar zeker geen ervaring mee te hebben. Ik ga jullie coachen.

Een uur tot anderhalf uur exclusief reistijd is voldoende. We hebben dan genoeg tijd voor een relaxte shoot, die veel mooie beelden oplevert. Maar belangrijker nog dan de tijd die we ervoor uittrekken, is het tijdstip van de shoot. Liever een korte bruidsreportage bij mooi, zacht avondlicht dan een uitgebreide shoot rond het middaguur.

Het is goed om vooraf na te denken over een alternatieve locatie voor de shoot in het geval van regen. Ik help jullie daar graag bij. In elk geval is het aan te raden om paraplu’s binnen handbereik te hebben, het liefst witte of doorzichtige (om schaduwen en kleuren in gezichten te voorkomen).

Op jullie verzoek maak ik zeker ook groepsfoto’s met vrienden en familie. Ik raad aan om vooraf een lijstje te maken van de groepjes die jullie op de foto willen. Dit lijstje kun je dan geven aan een gast die tijdens de bruiloft verantwoordelijk is voor het samenstellen van de verschillende groepjes. Plan voor de groepsfoto’s ongeveer een half uur.

Mijn doel is om jullie unieke foto’s te geven van spontane en echte momenten. Elke bruiloft is anders, elk bruidspaar is anders, en elke locatie is anders. Dat zorgt ervoor dat ik bij jullie foto’s kan maken die bij andere bruiloften niet mogelijk zijn. Zelf vind ik dat veel leuker en waardevoller dan het maken van vooraf bedachte shots.

Zeker! Bij elk trouwpakket is een gratis basisalbum inbegrepen. Dit album kunnen jullie naar wens opwaarderen naar luxe trouwboek met linnen of houten cover. Alle upgrades zijn verkrijgbaar met optionele extraatjes zoals gouden letters op de over of een mooie bewaardoos.

De meeste foto’s die ik aflever zijn groot genoeg om in posterformaat te laten afdrukken. Als jullie de afdruk bij mij bestellen, zorg ik ervoor dat die perfect is.

Het liefst ben ik de hele dag bij jullie: van de voorbereidingen in de ochtend tot en met het feest in de kleine uurtjes. Op die manier kan ik een compleet verslag voor jullie maken. Hiervoor is het fotografiepakket van 14 uur bedoeld. Vinden jullie het niet nodig om foto’s van de ochtend te laten maken, of is een uurtje op het feest ook voldoende? Dan zijn de pakketten van 10 of 12 uur voor jullie geschikt.

In de wintermaanden neem ik een beperkt aantal bruiloften van minder dan 10 uur aan. Infomeer naar de mogelijkheden en de prijzen.

Alle pakketten en prijzen zijn zorgvuldig samengesteld. Ik kan daarom helaas geen korting geven. Op verzoek is het wel mogelijk om gespreid te betalen.

Gemiddeld werk ik 40 tot 50 uur aan een bruiloft, een dikke werkweek dus. Naast de fotografie zelf gaat er veel tijd zitten in de voorbereiding, de nabewerking van de foto’s en het maken van het album. En soms moet ik ook een eindje reizen, vooral bij buitenlandse bruiloften.

Voor de promotie van mijn bedrijf ben ik helemaal afhankelijk van de foto’s die ik kan laten zien. Ik zou het daarom heel fijn vinden als ik jullie foto’s ook mag gebruiken. Hebben jullie dat liever niet? Geen probleem, dan spreken we dat af.

Nog vragen? Stuur me een berichtje!