Trots op deze prijzen

Een enthousiaste reactie of recensie van een bruidspaar vind ik altijd de grootste beloning voor mijn werk; tevreden klanten is waar ik het voor doe. Maar stiekem streelt het natuurlijk ook mijn ego als ik een prijs win met mijn fotografie, zeker als die wordt toegekend door een internationale jury van vakgenoten. Met onderstaande foto’s won ik awards bij verschillende organisaties

award winning photographer

Bruiloft vol emotie

De bruiloft van Senja en Jordy was er een vol met emoties. Bij de eerste ontmoeting met de broer van de bruid stond ik precies om de goede plek om de lach en de traan (x2) vast te leggen. Het leverde dit beeld op, waarmee ik in september 2021 een award van de Masters of Wedding Photography Benelux won. Maar nog eervoller dan deze mooie prijs, was het commentaar van Senja dat ik voor haar “onbeschrijfelijk dierbare” momenten had weten vast te leggen. En dat is waarvoor ik het doe.

masters award

pech met de trouwauto

Pech onderweg is nooit fijn, maar op je trouwdag is het helemaal vervelend. Deze mooie oude Volvo die Lisa & Justin voor hun bruiloft in Nijmegen hadden gehuurd heeft het lang volgehouden, maar gaf aan het begin van de avond toch de geest. Ik had natuurlijk de mouwen kunnen opstropen om te helpen met duwen, maar ik beschikte over een goed excuus: het vastleggen van het moment. In juni 2021 werd deze foto door de internationale jury van This Is Reportage een award toegekend. Dit is de prijs waar ik het meest trots op, want de kwaliteit van de inzendingen is hier altijd zeer hoog. Bovendien draait het bij This is Reportage uitsluitend om journalistieke fotografie, precies dat wat ik leuk vind!

awards this is reportage

Bruid met de hamer

Oldtimers en bruiloften zijn niet altijd een gelukkige combinatie. Ook Véronique en René hadden op hun trouwdag te maken met een onwillig automobiel. Gelukkig had dit bruidspaar er al rekening mee gehouden en lag er een hamer klaar om de boel weer aan de praat te krijgen. We raakten door dit kleine onheil iets achter op schema, maar het leverde wel een paar mooie platen op. Met één daarvan won ik in de zomer van 2021 een internationale Wedisson Award, mijn tweede.

awards wedisson

de oude bibliotheek

Vreemd genoeg wist ik tot kort voor de bruiloft van Ellen en Ruben niet van het bestaan van deze oude bibliotheek in mijn eigen woonplaats Nijmegen. Toen ik toestemming had gekregen van de beheerders om hier te mogen fotograferen, bedacht ik dat ik hier iets speciaals moest doen – iets anders dan anders. Dit was de foto die ik vooraf in mijn gedachten had. Het bruidspaar was er ontzettend blij mee, en ikzelf ook. De foto won in 2020 en 2021 prijzen bij Wedisson Awards, Badass Photographers en One Eyeland.

canisius met badass logo
masters of wedding photography
trouwfotograaf nijmegen
this is reportage
mywed logo