award winning photographer

Trots op deze prijzen

Een enthousiaste reactie of recensie van een bruidspaar vind ik altijd de grootste beloning voor mijn werk; tevreden klanten is waar ik het voor doe. Maar stiekem streelt het natuurlijk ook mijn ego als ik een prijs win met mijn fotografie, zeker als die wordt toegekend door een internationale jury van vakgenoten. Met onderstaande foto’s won ik awards bij verschillende organisaties.

HAnden (& poten) in de lucht

‘Jeroen, wen er maar aan, er is vandaag geen planning’. Dat was het eerste dat bruidegom Marc ’s ochtends tegen mij zei. En inderdaad, dit werd een dag van spontaniteit, een beetje chaos, en vooral heel veel lol. Intens, maar ontzettend mooi. Deze foto, gemaakt terwijl de videograaf met een drone een groepsshot aan het maken was, zegt wat dat betreft alles. In januari 2023 gaf de jury van de Masters of Wedding Photography er een award voor.

masters of wedding photography award

stropdassen strikken

De voorbereidingen in de ochtend vind ik altijd een van de mooiste momenten van de trouwdag. Waarom? Er gebeurt dan zo veel, zeker als er ook familieleden en vrienden bij zijn. Vaak gaat de aandacht dan volledig uit naar de bruid en het aantrekken van de jurk, maar de mannen mogen zeker niet vergeten worden. Een prijs van Wedisson in september 2022 voor de voorbereidingen van Bjorn op Buitenplaats Sparrendaal.

stropdassen strikken

Bruidsmeisjes & rozenblaadjes

Kleine nichtjes die rozenblaadjes strooien, dat is natuurlijk überschattig. Maar deze gingen nog een stapje verder door ze meteen weer op te ruimen. Goed opgevoed? Een ander huwelijk op de agenda? Wie zal het zeggen. Dit beeld leverde in maart 2022 een Wedisson Award op.

trouwen gerardus majella utrecht

Hilarische speech

Ik zal het maar eerlijk bekennen: op mijn eigen bruiloft gold een verbod op lollige stukjes en speeches. Later ben ik ze als trouwfotograaf juist erg gaan waarderen. Goed getimede grappen en af en toe een steek onder water leiden tot heerlijke momenten die erg dankbaar zijn om te mogen vastleggen. Zoals hier, op de prachtige bruiloft van Johanna en Joas bij In De Kas in Winssen. In februari 2022 leverde deze foto een award van This Is Reportage op. 

speech tijdens een bruiloft

Bruiloft vol emotie

De bruiloft van Senja en Jordy was er een vol met emoties. Bij de eerste ontmoeting met de broer van de bruid stond ik precies op de goede plek om de lach en de traan (x2) vast te leggen. Het leverde dit beeld op, waarmee ik in september 2021 een award van de Masters of Wedding Photography Benelux won. Maar nog eervoller dan deze mooie prijs, was het commentaar van Senja dat ik voor haar “onbeschrijfelijk dierbare” momenten had weten vast te leggen. En dat is waarvoor ik het doe.

masters award

pech met de trouwauto

Pech onderweg is nooit fijn, maar op je trouwdag is het helemaal vervelend. Deze mooie oude Volvo die Lisa & Justin voor hun bruiloft in Nijmegen hadden gehuurd heeft het lang volgehouden, maar gaf aan het begin van de avond toch de geest. Ik had natuurlijk de mouwen kunnen opstropen om te helpen met duwen, maar ik beschikte over een goed excuus: het vastleggen van het moment. In juni 2021 werd deze foto door de internationale jury van This Is Reportage een award toegekend. Dit is de prijs waar ik het meest trots op, want de kwaliteit van de inzendingen is hier altijd zeer hoog. Bovendien draait het bij This is Reportage uitsluitend om journalistieke fotografie, precies dat wat ik leuk vind!

awards this is reportage

Bruid met de hamer

Oldtimers en bruiloften zijn niet altijd een gelukkige combinatie. Ook Véronique en René hadden op hun trouwdag te maken met een onwillig automobiel. Gelukkig had dit bruidspaar er al rekening mee gehouden en lag er een hamer klaar om de boel weer aan de praat te krijgen. We raakten door dit kleine onheil iets achter op schema, maar het leverde wel een paar mooie platen op. Met één daarvan won ik in de zomer van 2021 een internationale Wedisson Award.

awards wedisson

de oude bibliotheek

Vreemd genoeg wist ik tot kort voor de bruiloft van Ellen en Ruben niet van het bestaan van deze oude bibliotheek in mijn eigen woonplaats Nijmegen. Toen ik toestemming had gekregen van de beheerders om hier te mogen fotograferen, bedacht ik dat ik hier iets speciaals moest doen – iets anders dan anders. Dit was de foto die ik vooraf in mijn gedachten had. Het bruidspaar was er ontzettend blij mee, en ikzelf ook. De foto won in 2020 en 2021 prijzen bij Wedisson Awards, Badass Photographers en One Eyeland.

canisius met badass logo