Waarom trouwen op Landgoed Brakkesteyn?

Landgoed Brakkesteyn is één van de fijnste trouwlocaties van Nijmegen. Met zijn twee karakteristieke gebouwen en uitgestrekte groene omgeving biedt het landgoed veel mogelijkheden voor alle type bruiloften. De witte stadsvilla uit 1865 heeft een klassieke uitstraling en biedt voldoende ruimte om veel gasten te kunnen ontvangen. Het tegenoverliggende koetshuis uit 1916 is iets intiemer. Bij goed weer kan er ook in buiten getrouwd worden. De tuin is groot genoeg om meer mensen uit nodigen dan jullie kennen, maar met een andere opstelling kan er juist ook een intieme sfeer gecreëerd worden.

Ja, ik wil!
trouwen op landgoed brakkesteyn

Bruidsreportage bij Brakkesteyn

Landgoed Brakkesteyn ligt, hoe kan het ook anders, midden in Park Brakkenstein.  Het park biedt veel mogelijkheden voor een prachtige bruidsreportage, en dat op loopafstand van jullie trouwlocatie. Maar de echte showstopper is de Hortus, een botanische tuin met veel mooie plekjes: een heuvel die helemaal is opgebouwd uit rotsblokken, een kleine waterval, bomenlanen en – in het seizoen – een grote diversiteit aan bloemen. Zowel het park als de tuin zijn vrij toegankelijk, alleen voor het bloemengedeelte is het raadzaam vooraf even te bellen. Ook voor verlovings- en zwangerschapsshoot is dit echt een aanrader.

Check jullie datum
bruidsreportage bij landgoed brakkesteyn
trouwen koetshuis brakkesteyn
bruidsreportage park brakkenstein

Veelgestelde vragen over trouwen op Landgoed Brakkesteyn

Een aantal veelgestelde vragen over bruiloften op Landgoed Brakkesteyn op een rijtje. Meer vragen? Stuur me een berichtje!

Op Landgoed Brakkesteyn kunnen jullie helemaal je eigen sfeer neerzetten. Er zijn twee verschillende binnenlocaties (de witte stadsvilla en het koetshuis) beschikbaar, en het is ook mogelijk om buiten te trouwen. Het landgoed is geschikt voor zowel kleine als grote bruiloften.

Het landgoed ligt midden in Park Brakkenstein, een prachtige plek voor de bruidsreportage. In de zomermaanden is de botanische tuin, die op vijf minuten wandelen van de locatie ligt, is heel geschikte voor mooie trouwfoto’s. In de herfst zijn vooral de bomenlanen erg mooi.

Helaas is het niet toegestaan om met een drone foto’s te maken bij Landgoed Brakkesteyn. De locatie ligt namelijk pal naast de landingsplaats van de traumahelikopter van het academisch ziekenhuis Radboudumc. Dit betekent dat het vliegen met drone boven het landgoed mensenlevens in gevaar kan brengen.

Landgoed Brakkesteyn heeft een prachtige bruidssuite met een oppervlakte van 55 vierkante meter. Jullie worden ontvangen met een fles bubbels. The-day-after staat er een ontbijt voor jullie klaar.

Op Landgoed Brakkesteyn kunnen jullie in elk jaargetijde een prachtige bruiloft organiseren. Bij mooi weer is het mogelijk om in de grote tuin te trouwen. In geval van regen, kou of hitte kan de ceremonie naar binnen worden verplaatst. De binnenruimtes van Brakkesteyn hebben veel sfeer.

Dat is zeker mogelijk. Landgoed Brakkesteyn houdt rekening met alle dieet- en allergiewensen van jullie gasten. Het is zelfs mogelijk een geheel veganistische barbecue te laten verzorgen.

Uiteraard! Landgoed Brakkesteyn heeft alle faciliteiten voor een spetterend avondfeest om jullie bruiloft mee af te sluiten. De locatie kan jullie helpen met het zoeken naar een DJ die bij jullie past. Het is ook mogelijk een themabar in te richten, met speciale drankjes naar keuze zoals whiskey, cocktails of speciaalbier.

Jeroen Savelkouls Fotografie kent Landgoed Brakkesteyn op zijn duimpje. 😉

Stuur me een berichtje
trouwfotograaf landgoed brakkesteyn
fotograaf brakkesteyn nijmegen
Hebben jullie al een fotograaf?

Trouwen jullie op Landgoed Brakkesteyn? Ik help ik jullie graag aan een kleurrijke reportage vol echte emoties en spontane momenten. Stuur me een berichtje om een keer samen koffie te gaan drinken.

Koffie, klink goed!

Check deze complete bruiloft in de tuin van Landgoed Brakkesteyn

Wat een fijne bruiloft was dit! K&R trouwden in de zomer van 2022 op Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen. Het was prachtig weer, dus we konden een mooie bruidsreportage maken in de Hortus. Na de romantische ceremonie in de tuin en de borrel onder de luifels van het koetshuis (schaduw!) gingen we aan tafel voor een veganistische barbecue. Tot slot gingen de voetjes van de vloer voor een dansfeest tot in de kleine uurtjes.

Dat wil ik ook!

Trouwlocaties in de omgeving

Trouwen op Landgoed Brakkesteyn – Jeroen Savelkouls Fotografie

Jeroen Savelkouls

Ik ben een verhalenverteller. En als trouwfotograaf in Nijmegen vertel ik graag jullie unieke verhaal. Dat doe ik met spontane en kleurrijke foto’s, samengebracht in een luxe trouwalbum. De afgelopen jaren heb ik verschillende bruiloften op Landgoed Brakkesteyn mogen fotograferen, waardoor ik deze locatie op mijn duimpje ken.

Tijdens jullie bruiloft let ik op de kleinste details, maar ook op de grote lijn. Ik ben altijd op zoek naar echte momenten, die iets vertellen over wie jullie zijn. Daarom zal ik nooit iets in scene zetten. Graag wil ik dat jullie trouwfoto’s jullie helpen herinneren aan hoe de bruiloft voelde, niet aan wat ik als fotograaf jullie vroeg om te doen.

– Jeroen Savelkouls, verhalenverteller & fotograaf

trouwfotograaf limburg

Dit zeggen anderen

recensie mirjam gerry brakkesteyn

“Jeroen is een bijzonder prettig persoon om mee samen te werken op je trouwdag, je merkt nauwelijks dat hij aanwezig is en foto’s maakt. Ook de pre-weddinshoot is een aanrader om alvast aan elkaar te wennen. De gemaakte foto’s zijn erg mooi geworden en we raden Jeroen van harte aan!!!” – via Masters of Wedding Photography

Mirjam & Gerry / getrouwd op Brakkesteyn
recensie kelly rogier

Vanaf het begin al hele goede en fijne communicatie/voorbereiding vanaf Jeroen zijn kant. De trouwfoto’s zijn van geweldige kwaliteit en zijn prachtig geworden. Ook veel momenten die we zelf die dag hebben gemist heeft Jeroen vast weten te leggen. Alleen maar positieve en enthousiaste reacties gehad. -> via Google Reviews

Kelly & Rogier / getrouwd op Brakkesteyn
recensie brakkenstein
Wij zijn superblij met de gemaakte foto’s door Jeroen van onze bruiloft. Het is heel fijn als je een klik hebt met de fotograaf tijdens de bruiloft, dit was zeker het geval. Mede daardoor was het voor ons een hele fijne en relaxte dag met na afloop prachtige foto’s! -> via Google Reviews
Sanne & Max / getrouwd op Brakkesteyn
bruiloft op landgoed brakkesteyn

Vragen? Stuur me een berichtje!