Mijn favoriete trouwlocaties in Gelderland

rhederoord trouwlocatie gelderland

Nu jullie verloofd zijn, kan de zoektocht naar de ideale trouwlocatie beginnen. In Gelderland, de provincie waar ik zelf woon en de meeste van mijn bruiloften fotografeer, is de keuze tussen mooie plekken enorm. Misschien wordt het een prachtig middeleeuws kasteel, een negentiende-eeuws landgoed omgeven door natuur, of juist een industriële locatie in een stad.

Vijftien favoriete trouwlocaties in Gelderland

Om jullie te helpen bij het vinden van een geschikte plek heb ik een lijst gemaakt met vijftien uiteenlopende trouwlocaties in Gelderland. Het zijn allemaal plekken waar ik graag kom, of die hoog op mijn verlanglijstje staan. Op de meeste van deze locaties kunnen jullie terecht voor alle onderdelen van de dag: vanaf de voorbereidingen in de ochtend tot en met het avondfeest en de huwelijksnacht.

Bij elke locatie heb ik een link naar de website bijgevoegd, zodat jullie meteen meer informatie kunnen opvragen. Staat jullie ideale locatie er niet bij? Kijk dan op de kaart onderaan dit artikel voor nog meer opties: ik heb er 32 voor jullie geselecteerd.

 • In de Kas, Winssen

  Houden jullie van licht en van groen? Dan is trouwen in een kas zeker een aanrader. En waar kan dat mooier dan bij In de Kas in Winssen. De eigenaren hebben een oude tuinbouwkas een tweede leven gegeven door deze mooi op te knappen en in te zetten voor bruiloften, recepties en andere evenementen. Een ideale locatie voor fotografie doordat er van alle kanten licht naar binnen valt. In combinatie met de vele planten, heb je hier het idee dat je buiten trouwt. Ik heb er een aantal bruiloften gefotografeerd en kom er graag. De keuken is biologisch en lokaal.

  Plakstraat 8A
  6645 KL Winssen
  www.indekas.nl

opvoeren van een stukje op een bruiloft bij In de Kas in Winssen
 • Landgoed Brakksteyn, Nijmegen

  Dit is de locatie waar ik het meest wordt geboekt en ook erg graag kom. Landgoed Brakkesteyn is een veelzijdige trouwlocatie waar je terecht kunt voor alle onderdelen van de trouwdag. Bij mooi weer is het mooi buiten trouwen, maar het is ook een geruststelling dat er meerdere opties zijn om de ceremonie binnen te vieren. De naastgelegen botanische tuin is mijn favoriete plek voor de fotoshoot.

  Driehuizerweg 285
  6525 PL Nijmegen
  landgoedbrakkesteyn.nl/

  trouwlocatie gelderland landgoed brakkesteyn
 • Slot Doddendael, Ewijk

  Op een steenworp afstand van Nijmegen ligt Slot Doddendael. Geschikt voor ceremonies, recepties, diners én (niet al te grote) dansfeesten. Met een slotgracht, een boomgaard en diverse tuinen is het ook een prachtige plek voor een bruidsreportage. Bij slecht weer kunnen we  binnen foto’s maken, bijvoorbeeld in een van de sfeervolle nisjes. Ik kom hier bijna elk seizoen wel een of meerdere keren.

  Binnenweg 2
  6644 KD Ewijk
  www.doddendael.nl

  ceremonie bij slot doddendael in ewijk, gelderland
 • Landgoed Bergzicht-De Raaf, Heumen

  Een aantal van de leukste bruiloften heb ik op Landgoed Bergzicht-De Raaf in Heumen gefotografeerd. De tuinen bieden veel mogelijkheden voor de bruidsreportage en voor de trouwceremonie. Een ideale plek voor als de zon schijnt, maar bij slecht weer kun je ook binnen trouwen. Dineren kan zowel binnen als buiten, en er is ruimte voor een groot feest. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De website van het landgoed is helaas niet zo informatief.

  Rijksweg 232
  6582 AB Heumen
  www.bergzicht-deraaf.nl/

  trouwlocaties gelderland heumen
 • Kasteel Hernen, Hernen

  Als jullie net als ik van middeleeuwse kastelen houden, dan is Kasteel Hernen een meer dan geschikte plek voor jullie bruiloft. Het kasteel heeft een mooie binnenplaats voor ceremonies en recepties en de groene omgeving is prachtig voor bruidsreportages. Veel ruimtes binnen, inclusief de indrukwekkende weergangen, zijn te bezoeken. Ik fotografeerde er twee keer eerder een bruiloft.

  Dorpsstraat 40
  6616 AH Hernen
  www.glk.nl/hernen/kasteel-hernen

  proostmoment tijdens bruiloft op trouwlocatie Kasteel Hernen
 • Stadsvilla Sonsbeek, Arnhem

  De ‘witte villa’ in het uitgestrekte park Sonsbeek is een prachtig ontworpen en ingericht gebouw uit 1744. Het interieurs ademt de sfeer van ‘Arnhems Design’ en is uitermate geschikt voor een stijlvol huwelijk. De groene omgeving biedt talloze opties voor bruidsreportages. Alle onderdelen van jullie bruiloft kunnen hier op één plek plaatsvinden.

  Tellegenlaan 3
  6814 BT Arnhem
  stadsvillasonsbeek.nl/

 • Landgoed Rhederoord, De Steeg

  In de Veluwse bossen ligt het authentieke Landgoed Rhederoord. Een historisch gebouw omringd door natuur, met alles wat jullie nodig hebben voor een prachtige dag. Geven jullie een groots feest? Er zijn 22 hotelkamers beschikbaar voor jullie en jullie gasten. De keuken is grotendeels biologisch.

  Parkweg 19
  6994 CM De Steeg
  www.rhederoord.nl/

  rhederoord trouwlocatie gelderland
 • Kasteel Wijenburg, Echteld

  Kasteel Wijenburg of Huis te Echteld is een middeleeuws kasteel in de gemeente Neder-Betuwe, niet al te ver van Nijmegen. Hier kunnen jullie intiem trouwen, of juist groots uitpakken. De ruimtes van het kasteel zijn bijzonder stijlvol, en de omgeving is groen en boomrijk. Geschikt voor alle onderdelen van de bruiloft, en na afloop kunnen jullie hier overnachten.

  Voorstraat 2
  4054 MX Echteld
  www.kasteelwijenburg.nl/

 • Kasteel De Schaffelaar, Barneveld

  Kasteel De Schaffelaar in Barneveld is weliswaar gebouwd in de negentiende eeuw, maar oogt in de details vaak middeleeuws. Het is dan ook geïnspireerd op de Engelse neogotiek. Het beschikt over een prachtig interieur en een groene omgeving. Zoals voor de meeste trouwlocaties op deze lijst geldt, kunnen jullie hier terecht voor alle onderdelen van jullie bruiloft.

  Stationsweg 6
  3771 VH Barneveld
  kasteeldeschaffelaar.nl/

 • Landgoed Avegoor, Ellecom

  Midden op de Veluwe ligt het Landgoed Avegoor. Het landgoed heeft een lange historie, en was ooit in bezit van de Oranjes. Nu is het een Fletcher-hotel met de status van officiële trouwlocatie van de gemeente Rheden. Het is zeker een aanrader voldoende tijd in jullie draaiboek te plannen om de natuur in te gaan voor de fotoshoot.

  Zutphensestraatweg 2
  6955 AG Ellecom
  www.landgoedavegoor.nl/nl/

  landgoed avegoor trouwlocatie gelderland
 • Bronckhorst Hoeve, Brummen

  De Bronckhorst Hoeve in Brummen is een gerestaureerde herenboerderij uit 1872, nu in gebruik als evenementenlocatie. Een fijne plek als jullie een landelijk decor voor jullie bruiloft zoeken. Bij goed weer is het een aanrader om in de appelboomgaard te trouwen. Jullie kunnen hier ook terecht voor een avondfeest.

  Bronkhorsterweg 1
  6971 JA Brummen
  bronckhorsthoeve.nl/

  trouwlocatie bronckhorst hoeve in brummen, gelderland
 • Tuin de Lage Oorsprong, Oosterbeek

  Deze prachtige tuin is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen om de eigenaren te kunnen voorzien van verse groenten en fruit. Het is een ideale locatie voor stellen die houden van een groene omgeving. Bij slecht weer kunnen jullie de ceremonie ook in de kas vieren. De kas is ook geschikt voor het diner. Het is niet mogelijk om in Tuin de Lage Oorsprong een avondfeest te geven.

  Van Borsselenweg 36
  6862 BJ Oosterbeek
  www.trouwenintuindelageoorsprong.nl/

 • Het Hoogh Huys, Winssen

  Een heerlijke plek, met een fijne Franse sfeer. Je kunt hier ook blijven slapen. De eigenaren zijn ontzettend aardig. Blikvanger is de tuin met de buxusbollen, waar onderstaande foto is gemaakt. Ook over deze trouwlocatie schreef ik eerder een artikel. Let op: op deze locatie kun je geen avondfeest geven.

  Leegstraat 14
  6645 BC Winssen
  www.hooghhuys.nl

  fotoshoot tijdens bruiloft op trouwlocatie Hoogh Huys
 • Landgoed Groot Warnsborn, Arnhem

  Eén van mijn favoriete locaties van heel Nederland is Landgoed Groot Warnsborn aan de rand van de Veluwe. De geschiedenis van deze officiële trouwlocatie van de gemeente Arnhem gaat terug tot de late Middeleeuwen, maar de huidige villa stamt uit de negentiende eeuw. Geschikt voor binnen- én buitenceremonies, recepties, diners en feesten. Uniek is de gelaagde tuin, een mooie plek voor de bruidsreportage en de groepsfoto’s.

  Bakenbergseweg 277
  6816 VP Arnhem
  grootwarnsborn.nl/

  trouwlocatie groot warnsborn in arnhem, gelderland
 • Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden

  Gelderland is rijk aan middeleeuwse kastelen en veel zijn er te boeken als trouwlocatie. Ammersoyen, dat stamt uit de dertiende eeuw, is misschien wel één van de mooiste. Trouwen kan hier in de kasteeltuin, trouwzaal of ridderzaal. Anders dan op veel andere kastelen, kun je hier ook een avondfeest houden. En voor de huwelijksnacht is er de bruidssuite in het Koetshuis. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor de fotoshoot met het kasteel als decor.

  Kasteellaan 1
  5324 JR Ammerzoden
  www.glk.nl/ammersoyen/kasteel-ammersoyen/arrangementen/trouwen/

 • Nog meer trouwlocaties in Gelderland

  Staat de ideale locatie niet in de lijst? Kijk dan op kaart voor nóg meer inspiratie. Naast de vijftien trouwlocaties hierboven, heb ik er nog eens zeventien geselecteerd. Hebben jullie vragen of suggesties? Stuur me dan een berichtje.


  Jeroen Savelkouls

  Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

  Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloft in binnen- en buitenland vast. Ik ben actief in onder meer Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Den Bosch. En graag reis ik met jullie mee naar Italië, Frankrijk of een ander mooi oord voor een destination wedding.

  De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

  Meer over mij
  profielfoto jeroen savelkouls bio

  GERELATEERDE BERICHTEN

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *