Mijn favoriete trouwlocaties in Nijmegen

een bruiloft op de Belvédère, een van de mooiste trouwlocaties van Nijmegen

Twintig trouwlocaties in Nijmegen op een rij

Zijn jullie op zoek naar een trouwlocatie in Nijmegen of omgeving? Ik help jullie graag verder! Ik woon er inmiddels bijna 25 jaar en als trouwfotograaf leg ik elk seizoen tien tot vijftien bruiloften in Nijmegen vast. Onderstaande lijst bevat twintig van mijn favoriete locaties met een korte (en eerlijke) beschrijving.

 • Landgoed Brakkesteyn (Nijmegen)

  Eén van de fijnste en meest veelzijdige trouwlocaties van Nijmegen en omstreken. Op loopafstand (zelfs met hakken is het te doen ;-)) bevinden zich de botanische tuinen, een ideale plek voor de fotoshoot. Eerder schreef ik een uitgebreid stuk over de mogelijkheden voor bruiloften op Landgoed Brakkesteyn.

  Driehuizerweg 285
  6525 PL Nijmegen
  www.landgoedbrakkesteyn.nl

  ceremonie op trouwlocatie Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen
 • Sint-Nicolaaskapel (of Valkhofkapel) (Nijmegen)

  Deze Nijmeegse trouwlocatie heeft een speciaal plekje in mijn hart: hier ben ik namelijk zelf getrouwd. Voor ons was er geen twijfel mogelijk, wij wilden per se hier trouwen. De Valkhofkapel is een prachtig historisch gebouw (het oudste van Nederland), is gelegen in een karakteristiek park én biedt uitzicht op de Waal. De afgelopen jaren mocht ik hier twee keer een bruiloft fotograferen. Alleen geschikt voor ceremonies, niet voor de andere onderdelen van de dag.

  Voerweg 1
  6511 RT Nijmegen
  www.valkhof.nl

  bruidspaar voor ingang van de valkhofkapel in nijmegen
 • De Boskas (Nijmegen)

  Deze prachtige kas ontdekte ik pas recent, maar nu kan ik niet wachten totdat ik hier een keer geboekt word. Midden in het bos is dit een fijne, groene en lichte trouwlocatie. Geschikt voor groepen tot maximaal 100 personen. De catering werkt met biologische en voornamelijk lokale producten. Op zoek naar een soortgelijke plek elders? Lees dan mijn artikel over trouwen in een kas.

  Scheidingsweg 111
  6525 TD Nijmegen
  www.boskas.nl

 • Landgoed Bergzicht-De Raaf (Heumen)

  Op Landgoed Bergzicht-De Raaf kom ik elk jaar wel één of meerdere keren. Trouwen doe je hier bij voorkeur buiten, onder de bomen. De locatie is groot, maar niet grootschalig. De tuinen zijn wat rommelig, maar desondanks heel geschikt voor de bruidsreportage. Het landgoed ligt op een steenworp afstand van Nijmegen. Meer weten? Lees dan mijn artikel over trouwen op Landgoed Bergzicht-De Raaf.

  Rijksweg 232
  6582 AB Heumen
  www.bergzicht-deraaf.nl

  einde van trouwceremonie op landgoed bergzicht de raaf in heumen, nabij nijmegen
 • Slot Doddendael (Ewijk)

  Een van oorsprong middeleeuws kasteeltje, dat sinds de jaren zeventig in gebruik is als evenementenlocatie. Het is hier zowel binnen als buiten mooi om te trouwen. Doddendael is gelegen tussen de boomgaarden en beschikt over een eigen wijndomein. Je kunt hier ook overnachten. Ik kom hier bijna elk trouwseizoen wel een keer.

  Binnenweg 2
  6644 KD Ewijk
  www.doddendael.nl

  trouwlocatie slot doddendael bij nijmegen
 • Fort Lent (Lent)

  Eén van de officiële trouwlocaties van de gemeente Nijmegen. Fort Lent is een historisch verdedigingswerk, waar tegenwoordig diverse evenementen worden gehouden – niet alleen bruiloften dus. Vooral geschikt voor buitenbruiloften, want het uitzicht is fantastisch. Je kunt hier ook een goed feest geven.

  Bemmelsedijk 4
  6663 KZ Lent bij Nijmegen
  www.fortlent.nl

 • Paviljoen Het Buitenhuis (Ewijk)

  Een relaxte locatie voor een relaxte bruiloft, zo zou ik Het Buitenhuis omschrijven. De locatie ligt aan het water, wat ik altijd een pré vind. Je kunt hier ook een prima festivalbruiloft organiseren.

  Ficarystraat 9
  6644 KR Ewijk
  www.paviljoenbuitenhuis.nl

  aansnijden van de taart op trouwlocatie Paviljoen Het Buitenhuis
 • Het Hoogh Huys (Winssen)

  Een heerlijke plek, met een fijne Franse sfeer. Je kunt hier ook blijven slapen. De eigenaren zijn ontzettend aardig. Blikvanger is de tuin met de buxusbollen, waar onderstaande foto is gemaakt. Ook over deze trouwlocatie schreef ik eerder een artikel. Let op: op deze locatie kun je geen avondfeest geven.

  Leegstraat 14
  6645 BC Winssen
  www.hooghhuys.nl

  fotoshoot tijdens bruiloft op trouwlocatie Hoogh Huys
 • In de Kas (Winssen)

  Een populaire trouwlocatie, en niet zonder reden. Je trouwt hier, zoals de naam al verraadt, in een oude tuinbouwkas. Het is er licht en groen. De tuin biedt volop mogelijkheden voor de fotoshoot. Je kunt hier geen avondfeest geven en ook niet blijven slapen.

  Plakstraat 8A
  6645 KL Winssen
  www.indekas.nl

  opvoeren van een stukje op een bruiloft bij In de Kas in Winssen
 • Kasteel Wijchen (Wijchen)

  Officiële trouwlocatie van de gemeente Wijchen, naast Nijmegen. Het kasteel is ook in gebruik als museum, dus sta niet verbaasd als je vreemden tegenkomt voor of na de ceremonie. De tuin is prachtig.

  Kasteellaan 9
  6602 DA Wijchen
  www.museumwijchen.nl

 • ’t Sfeerhuys bij de Looijmolen (Nijmegen)

  Deze trouwlocatie ligt op loopafstand van mijn huis, maar gek genoeg ben ik er nog nooit geboekt. Hopelijk komt daar nu verandering in! Je kunt hier terecht voor alle onderdelen van de trouwdag, inclusief het feest.

  Looimolenweg 15
  6542 JN Nijmegen
  https://sfeerhuys.nl

 • Kasteel Hernen (Hernen)

  Dit veertiende-eeuwse kasteel bij Nijmegen is bekend van de televisieserie Floris. Het is één van de best bewaarde kastelen uit de Middeleeuwen. Je kunt er zowel binnen als buiten trouwen. Ik mocht er twee keer een bruiloft fotograferen. Heb je meer inspiratie nodig voor een kasteelbruiloft? Lees dan mijn blog over trouwen op een kasteel.

  Dorpsstraat 40
  6616 AH Hernen
  www.glk.nl/hernen/kasteel-hernen

  proostmoment tijdens bruiloft op trouwlocatie Kasteel Hernen
 • Evenementenlocatie Watergoed (Valburg)

  Om te kunnen trouwen op het strand hoef je echt niet naar het westen; het kan ook gewoon aan de Waal bij Nijmegen. Een lekkere festivalsfeer hier bij Watergoed.

  Tielsestraat 129
  6675 AC Valburg
  www.watergoed.nl

  ceremonie op het strand van trouwlocatie Watergoed in Valburg
 • Belvédère (Nijmegen)

  De karakteristieke toren van de Belvédère drukt al eeuwenlang zijn stempel op de skyline van Nijmegen. Geschikt voor alle onderdelen van de dag, maar je kunt een receptie/diner/feest hier ook combineren met een ceremonie in de nabijgelegen Valkhofkapel.

  Kelfkensbos 60
  6511 TB Nijmegen
  www.belvederenijmegen.nl

  een bruiloft op de Belvédère, een van de mooiste trouwlocaties van Nijmegen
 • Kasteeltje De Kinkelenburg (Bemmel)

  Officiële trouwlocatie van de gemeente Bemmel. Een mooi, statig kasteeltje met een ruime ceremoniezaal. Ik fotografeerde hier mijn tweede bruiloft ooit en keerde er later nog eens terug. Het is niet mogelijk hier een borrel, diner of feest te geven.

  Kinkelenburglaan 6
  6681 AK Bemmel
  www.lingewaard.nl

  uitwisselen van de ringen op trouwlocatie De Kinkelenburg in Bemmel
 • Kasteel Tongelaar (Mill)

  Een gewilde trouwlocatie op korte afstand van Nijmegen. Kasteel Tongelaar biedt gelegenheid voor alle onderdelen van de dag: vanaf de voorbereidingen tot het avondfeest. Je kunt er zowel binnen als buiten trouwen, en de omgeving heeft mooie plekjes voor de fotoshoot.

  Tongelaar 12-16
  5451 HS Mill
  www.kasteeltongelaar.nl

  aansnijden van de taart op een bruiloft op Kasteel Tongelaar
 • Kasteel Wijenburg (Echteld)

  Bekende en geliefde trouwlocatie. Trouwen kan buiten met uitzicht op dit imposante gebouw, binnen in één van de stijlvolle zalen, of in de tegenoverliggende dertiende-eeuwse kerk. er zijn genoeg mogelijkheden voor een mooie bruidsreportage.

  Voorstraat 2
  4054 MX Echteld
  www.kasteelwijenburg.nl

 • Fletcher Hotel Holthurnsche Hof (Berg en Dal)

  Hotels vind ik niet per se de mooiste locaties voor een bruiloft, maar Holthurnsche Hof ligt wel op een prachtige plek: namelijk midden in de bossen van Berg en Dal. En ze weten hier hoe ze goed voor hun gasten moeten zorgen.

  Zevenheuvelenweg 48A
  6571 CK Berg en Dal
  www.landgoedhotelbergendal.nl

 • De Wolfsberg (Groesbeek)

  Ook een hotel, maar dan wel een stijlvol exemplaar: De Wolfsberg in Groesbeek. Ik vind de ceremoniezaal niet per se heel mooi, maar dat geldt wel voor de dinerruimte. De groene omgeving doet ook veel. Ik fotografeerde hier twee bruiloften, maar helaas mag ik de foto’s niet online delen.

  Mooksebaan 12
  6562 KB Groesbeek
  www.dewolfsberg.nl

 • Kasteel Doornenburg (Doornenburg)

  Doornenburg is net als Hernen een middeleeuws kasteel in de buurt van Nijmegen. Je kunt hier ene prachtige bruidsreportage maken met het kasteel op de achtergrond. Je kunt er ook blijven slapen, want het kasteel beschikt over een bed & breakfast.

  Kerkstraat 27
  6686 BS Doornenburg
  www.kasteeldoornenburg.nl

Alle Nijmeegse trouwlocaties op de kaart


Wil je graag meer informatie over een of meerdere van deze trouwlocaties in Nijmegen? Of mis je nog een mooie plek? Stuur me een berichtje!

contact

Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloften in binnen- en buitenland vast, waarvan de meeste op één van bovenstaande locaties in Nijmegen. In 2022 studeerde ik af bij Two Mann U, een intensief opleidingstraject voor trouwfotografen. De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op trouw- en fotografiewebsites zoals The Perfect Wedding, SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *