Trouwfotograaf Amersfoort

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie verhaal, met spontane en kleurrijke foto’s gebundeld in een luxe album dat generaties lang meegaat. Tijdens jullie trouwdag let ik op de kleinste details én op de grote lijn. Op de kus en de ringen natuurlijk, maar ook op dat mooie gebaar van oma of de traan van een moeder. Naast bruidsfotograaf ben ik ook journalist. In de journalistiek heb ik geleerd goed te observeren. En dat is nu juist wat ik als fotograaf op jullie bruiloft, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Jeroen Savelkouls, verhalenverteller & fotograaf

Lees meer over mij
jeroen savelkouls fotografie profielfoto

trouwfotograaf in Amersfoort (en ver daarbuiten)

trouwfotograaf amersfoort kus
bruidsfotograaf amersfoort taart
trouwfotograaf amersfoort speech

trouwfotograaf in Amersfoort

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Graag help ik jullie met realiseren van jullie droombruiloft in Amersfoort. Of jullie nu voor een intiem feestje in het historische centrum of voor een groots spektakel op een kasteel in de omgeving, ik leg jullie trouwdag met liefde, zorg en aandacht voor detail vast. Graag nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jullie plannen & ideeën te bespreken. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Check jullie datum
trouwen in amersfoort

echte momenten & emoties

Als bruidsfotograaf is mijn doel om een zo oprecht mogelijk verslag van jullie dag te maken. Dat betekent vooral: echte emoties, inclusief de spreekwoordelijke lach en traan. Je zou dit journalistieke of documentaire trouwfotografie kunnen noemen. Ik leg vast wat er gebeurt zonder aanwijzingen te geven. Tijdens de bruidsreportage geef ik jullie kleine opdrachten zodat ook deze shoot spontaan en ontspannen verloopt. En misschien leren jullie dan nog wel iets nieuws over elkaar!

Check jullie datum
prijswinnende trouwfotografie

bruidsfotograaf Amersfoort

“We zijn erg blij met hoe Jeroen onze bruiloft heeft vastgelegd. Van te voren hebben we regelmatig contact gehad en de communicatie liep altijd soepel. Hij stelde zich flexibel op en heeft goed meegedacht. Zonder op de voorgrond aanwezig te zijn heeft onze bruiloft en alle emoties geweldig goed vastgelegd. Ook de momenten die we zelf niet bewust mee hebben gemaakt heeft hij prachtig vastgelegd. Tijdens de fotoshoot me z’n tweeën kwam hij met leuke ideeën en goed advies. Dat was prettig en we voelden ons daardoor meer op ons gemak. We zijn Jeroen erg dankbaar voor z’n werk en ik zou hem zeker aanraden! ”

Lisanne & Jarno / via Masters of Wedding Photography
aankleden bruid
bruid oma ring
receptie felicitaties

trouwlocaties in Amersfoort

Zijn jullie nog op zoek naar een trouwlocatie in Amersfoort? Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Klik op de kaart voor meer locaties, waaronder een aantal in de omgeving van de stad.

 1. Mariënhof
  Het Mariënhof aan de Kleine Haag is één van de mooiste trouwlocaties van Amersfoort en omgeving. Dit prachtige oude klooster, gebouwd aan het einde van de middeleeuwen, heeft een rijke geschiedenis. Aan die historie kunnen jullie nu je eigen verhaal toevoegen. Zowel de trouwzaal als het kloosterhof zijn zeer geschikt voor een sfeervolle ceremonie.
 2. Het Centraal Ketelhuis
  Van een heel ander karakter is industriële Het Centraal Ketelhuis. Het gebouw stamt uit het begin van de vorige eeuw en diende als werkplaats voor het onderhoud van goederenwagons. Tegenwoordig is het in gebruik voor zakelijke evenementen én voor bruiloften. Fijn voor de gasten: de locatie ligt op loopafstand van het centraal station.
 3. Hofje De Armen de Poth
  Dit pittoreske hofje stamt net als het Mariënhof uit de vijftiende eeuw. Hier werden destijds de armen en zieken opgevangen. Nu kun je er in een sfeervolle omgeving trouwen. De kapel is gebruiken voor trouwceremonie in ruil voor een donatie, die wordt gebruikt voor de instandhouding van het gebouw. Jaarlijks maken hier zo’n twintig bruidsparen gebruik van. 
 4. De Observant
  Nóg een oud-klooster. De Observant is een officiële trouwlocatie van de stad Amersfoort,en beschikt over alle faciliteiten voor de hele dag. Je kunt hier dus niet alleen trouwen, maar ook dineren en feesten. Het gebouw is groot genoeg voor een flinke bruiloft. Dus als jullie een excuus zoeken om de gastenlijst beperkt te houden, is het Hofje van hierboven beter geschikt. 😉
 5. Het Oude Stadhuis
  Tot in de jaren zeventig zetelde hier de gemeente, tegenwoordig wordt Het Oude Stadhuis vooral voor bruiloft gebruikt. Dit achttiende-eeuws pand met statige trouwzaal geeft jullie bruiloft een klassiek gevoel. Het is gelegen midden in het historische centrum, dus er zijn volop geschikte locaties voor borrel, diner en feest op loopafstand.


grote en kleine hoogtepunten

Vaak krijg ik na het afleveren van de trouwfoto’s een appje of een mailtje van, meestal, de bruid. Dat ze ontzettend blij zijn met het resultaat. Voor mij zijn dat de grote hoogtepunten van dit werk. Wat kleinere hoogtepunten, maar ook ontzettend fijn, zijn de prijzen die ik af en toe mag winnen. Zoals met deze foto van de voorbereidingen van Bjorn (al dan niet toevallig de enige op deze foto die slechts toekijkt). Klik op onderstaande knop voor meer info over deze én andere prijswinnende trouwfoto’s.

Meer awards
prijswinnende trouwfotografie

trouwfotograaf Amersfoort

Verlovingsshoot | Bruidsfotograaf Amersfoort

Tijdens de verlovingsshoot leg ik jullie liefde vast op een mooie locatie. Het is een perfecte generale repetitie voor de reportage tijdens jullie bruiloft. Zo kunnen jullie vast wennen hoe het is om op de foto te gaan. En jullie ontdekken zo ook dat poseren helemaal niet nodig is, liever niet zelfs.

Album | Trouwfotograaf Amersfoort

Elke trouwfoto die jullie ontvangen, vertelt een mini-verhaal. Het liefst breng ik die allemaal samen in een album dat het complete verhaal vertelt. De trouwboeken zijn van hoogwaardige materialen en gaan generaties lang mee. Er zijn veel keuzemogelijkheden.

Zwangerschapsshoot | Bruidsfotograaf Amersfoort

Een nieuw leven is op komst! Graag leg ik deze bijzondere tijd voor jullie vast. De zwangerschapsshoot is niet heel anders dan de verlovingsshoot. We zoeken een mooie plek en een goed tijdstip (het liefst rond zonsondergang), en creëren fijne en spontane momenten.

TROUWFOTOGRAAF Amersfoort

“We zijn erg blij met onze keuze voor Jeroen als trouwfotograaf. Jeroen is zeer responsief en erg flexibel. Zo was hij al ruim een uur eerder aanwezig op onze fotolocatie om te kijken naar goede fotoplekjes! De foto’s zijn van topkwaliteit. Kortom, zoek je een bruidsfotograaf? Niet verder zoeken, maar kies voor Jeroen.”

Lisa & Justin / via Masters of Wedding Photography
voorbereidingen bruiloft haarspray
trouwen in amersfoort
trouwen dansfeest

Check jullie datum

Trouwfotograaf Amersfoort / Bruidsfotograaf Amersfoort

Ik ben ook actief in onder meer Arnhem, Eindhoven, Utrecht, Dordrecht en Nijmegen. En ik reis graag met jullie mee naar Italië, Frankrijk of een ander mooie buitenlandse bestemming.