Trouwlocaties in Utrecht: mijn favorieten

trouwlocaties utrecht

Mijn tien favoriete trouwlocaties in Utrecht

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Nu kan het speuren naar een geschikte trouwlocatie beginnen. In dit blog heb ik mijn tien favoriete trouwlocaties in Utrecht op een rij gezet. Of jullie nu in de stad willen trouwen of juist liever op een landgoed omgeven door natuur; er zit voor elk wat wils bij. Bijna alle locaties op de lijst beschikken over de faciliteiten die nodig zijn voor alle onderdelen van de dag: voorbereidingen, bruidsreportage, ceremonie, receptie, diner, feest en overnachten. Bij elke plek heb ik het Instagram-profiel en de website geplaatst, zodat jullie snel alle benodigde informatie kunnen opzoeken. Zijn er nog vragen? Of hebben jullie behoefte aan nog meer inspiratie? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Mariënhof, Amersfoort

Wat een prachtige plek is de Mariënhof in Amersfoort. Een vijfhonderd jaar oud klooster in het centrum van de stad, voorzien van alle benodigdheden voor een complete huwelijksdag. Het stadsklooster met zijn heerlijke tuinen en mooie binnenplaats is uitermate geschikte voor een spontane en romantische fotoshoot van jullie twee.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Mariënhof Amersfoort (@marienhofamersfoort)

Centraal Ketelhuis, Amersfoort

Eveneens in Amersfoort staat het Centraal Ketelhuis, een prachtige industriële locatie die na jaren van verval mooi is opgeknapt. Het gebouw herinnert aan de geschiedenis van spoorwegbouw en heeft sinds 2007 de status van Rijksmonument. Het interieur is zeer licht, ideaal voor fotografie.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Centraal Ketelhuis (@centraalketelhuis)

Kasteel Duurstede, Wijk bij Duurstede

Kasteel Duurstede is één van de oudste kastelen van Nederland. Op deze plek werd al in de dertiende eeuw gebouwd. Het kasteel is verschillende malen gerestaureerd, voor het laatst in 2013. En dat is te zien: het is in perfecte staat. Tijdens jullie trouwdag staat het gehele eiland waar het kasteel op staat tot jullie beschikking.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Duurstede (@kasteelduurstede)

Slot Zeist, Zeist

Dit zeventiende-eeuwse slot is gebouwd door als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Slot Zeist wordt omgeven door een Engels landschapspark, ideaal voor jullie bruidsreportage. Deze elegante locatie beschikt over alle benodigdheden voor een luxe huwelijk inclusief spetterend feest. Jullie kunnen hier ook overnachten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Slot Zeist (@slotzeist)

Slot Zuylen, Utrecht

De prachtige trouwlocatie Slot Zuylen is gelegen aan de Vecht. Het kasteel beschikt over luxe zalen en alle benodigde faciliteiten. In overleg met de beheerder kunnen voor de bruidsreportage zowel buiten als binnen foto’s worden gemaakt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Slot Zuylen (@slotzuylen)

Landgoed Zonheuvel, Doorn

Het Landgoed Zonheuvel in Doorn is maar liefst 47 hectare groot en bestaat voornamelijk uit een bosrijke omgeving. Trouwen kan binnen op kasteel Maarten Maartenhuis, of buiten in het Openluchttheater. Jullie kunnen hier terecht met tien tot duizend gasten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Landgoed Zonheuvel (@landgoedzonheuvel)

Centraal Museum, Utrecht

In hartje Utrecht bevindt het Centraal Museum. Bekend natuurlijk om zijn kunst, maar jullie kunnen hier ook in een prachtige historische omgeving trouwen. Dat kan bijvoorbeeld in de Nicolaï-kerk, of in de bloesemtuin. In plaats van met een trouwauto kunnen jullie hier ook arriveren per boot over de gracht.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Centraal Museum, Utrecht (@centraalmuseum)

Metaal Kathedraal, Utrecht

Eén van mijn favoriete locaties in Utrecht, de Metaal Kathedraal. Een voormalige kerk die is omgetoverd tot culturele broedplaats en veelgebruikte locatie voor bruiloften en foto- en videoshoots. Ook geschikt voor lunch of diner. En natuurlijk voor de bruidsreportage.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Metaal Kathedraal (@metaalkathedraal)

Kasteel De Hooge Vuursche, Baarn

Eén van de populairste trouwlocaties van Nederland, en niet zonder reden! De Hooge Vuursche in Baarn is een bijzonder kasteel, gelegen in een bosrijke omgeving en geschikt voor alle onderdelen van de trouwdag. Trouwen kan binnen of buiten, en de mooie plekjes voor de fotoreportage zijn ontelbaar.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Event Company (@kasteeldehoogevuursche)

Domkerk, Utrecht

De Domkerk in het centrum van Utrecht is weliswaar niet geschikt voor een complete trouwdag, maar jullie kunnen hier wel een prachtige ceremonie vieren op een historische locatie. En de binnenstad van Utrecht, met zijn oude steegjes en mooie grachten, is ideaal voor een bruidsreportage.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door DOMKERK UTRECHT (@domkerk_utrecht)

Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloft in binnen- en buitenland vast. In 2022 studeerde ik af bij Two Mann U, een intensief opleidingstraject voor trouwfotografen. De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

– Jeroen Savelkouls, verhalenverteller & trouwfotograaf

Meer inspiratie nodig voor trouwlocaties in Utrecht? Ik denk graag met jullie! Vul onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op.

Ja, ik wil (meer info over trouwlocaties in Utrecht)!

GERELATEERDE BERICHTEN

masters of wedding photography
one eyeland finalist
badass logo
this-is-reportage-member

Ik ben als trouwfotograaf actief in onder meer Nijmegen, Arnhem, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. En ik ga graag mee op avontuur naar Italië of een ander mooi oord over de grens!

Check jullie datum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *