Trouwlocaties in Utrecht: mijn favorieten

trouwlocatie metaal kathedraal in utrecht

Mijn tien favoriete trouwlocaties in Utrecht

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Nu kan het speuren naar een geschikte trouwlocatie beginnen. In dit blog heb ik mijn tien favoriete trouwlocaties in provincie en stad Utrecht op een rij gezet. Of jullie nu in het historische centrum van Utrecht willen trouwen, met de grachten of de Domkerk op de achtergrond, of juist liever op een landgoed omgeven door natuur; er zit voor elk wat wils bij. Bijna alle locaties op de lijst beschikken over de faciliteiten die nodig zijn voor alle onderdelen van de dag: voorbereidingen, bruidsreportage, ceremonie, receptie, diner, feest en huwelijksnacht. Bij elke plek heb ik een link naar de website geplaatst, zodat jullie snel alle benodigde informatie kunnen opzoeken.

 • Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen-Rijsenburg)

  Dit landhuis is één van mijn favoriete trouwlocaties van het land. Op Sparrendaal kunnen jullie buiten trouwen met het huis op de achtergrond, maar ook in de chique ceremoniezaal. Alle binnenruimten hebben een klassieke uitstraling. Ik fotografeer hier elk jaar wel een of twee bruiloften. Kijk hier voor meer info over trouwen bij Buitenplaats Sparrendaal.

  Hoofdstraat 89
  3971 KE Driebergen-Rijsenburg
  swijnenburg.com/locatie/buitenplaats-sparrendaal/

  landgoed sparrendaal receptie
 • Mereveld (Utrecht)

  De voormalige boerderij Mereveld ligt aan de rand van de stad Utrecht, vlakbij snelwegen en dus goed bereikbaar. Het heeft een landelijke uitstraling en goede binnen- en buitenopties voor de ceremonie. Ook kun je hier een goed avondfeest geven. Mereveld besteed veel aandacht aan het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk.

  Mereveldseweg 9
  3585 LH Utrecht
  mereveld.nl/trouwen/

  trouwlocatie mereveld in utrecht
 • Metaal Kathedraal (Utrecht)

  Eén van mijn favoriete locaties in Utrecht, de Metaal Kathedraal. Een voormalige kerk die is omgetoverd tot culturele broedplaats en veelgebruikte locatie voor bruiloften en foto- en videoshoots. Ook geschikt voor lunch of diner. En natuurlijk voor de bruidsreportage. Het is niet mogelijk om hier een avondfeest te geven.

  Rijksstraatweg 20
  3545 NA Utrecht
  www.metaalkathedraal.nl/

  trouwlocatie metaal kathedraal in utrecht
 • Mariënhof (Amersfoort)

  Wat een prachtige plek is de Mariënhof in Amersfoort. Een vijfhonderd jaar oud klooster in het centrum van de stad, voorzien van alle benodigdheden voor een complete huwelijksdag. Het stadsklooster met zijn heerlijke tuinen en mooie binnenplaats is uitermate geschikt voor de fotoshoot.

  Kleine Haag 2
  3811 HE Amersfoort
  www.marienhof.nl/trouwlocatie-amersfoort/

 • Stadskasteel Oudaen (Utrecht)

  Oudegracht 99
  3511 AE Utrecht
  www.oudaen.nl/trouwen/

 • Buitenplaats Amerongen (Amerongen)

  Drostestraat 12
  3958 BK Amerongen
  buitenplaatsamerongen.nl/

 • Slot Zuylen (Oud Zuilen)

  De prachtige trouwlocatie Slot Zuylen is gelegen aan de Vecht. Het kasteel beschikt over luxe zalen en alle benodigde faciliteiten. In overleg met de beheerder kunnen voor de bruidsreportage zowel buiten als binnen foto’s worden gemaakt.

  Tournooiveld 1
  3611 AS Oud Zuilen
  slotzuylen.nl/

 • Huize Molenaar (Utrecht)

  Prachtige trouwlocatie met klassieke uitstraling in hartje centrum van de stad Utrecht. Huize Molenaar blinkt uit in service en de kwaliteit van het diner. De fotoshoot doen we natuurlijk in het historische centrum, met de grachten en de Dom als decor (hopelijk is de domtoren dan eindelijk uit de steigers :-)).

  Pausdam 10
  3512 HN Utrecht
  www.heirloom.nl/locaties/huize-molenaar/

  Huize Molenaar, trouwlocatie in Utrecht
 • Centraal Ketelhuis (Amersfoort)

  Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort is een prachtige industriële trouwlocatie die na jaren van verval mooi is opgeknapt. Het gebouw herinnert aan de geschiedenis van de spoorwegbouw en heeft sinds 2007 de status van Rijksmonument. Het interieur is zeer licht, ideaal voor fotografie.

  Soesterweg 320
  3812 BH Amersfoort

  www.centraalketelhuis.nl/trouwen/

 • Kasteel Duurstede (Wijk bij Duurstede)

  Kasteel Duurstede is één van de oudste kastelen van Nederland. Op deze plek werd al in de dertiende eeuw gebouwd. Het kasteel is verschillende malen gerestaureerd, voor het laatst in 2013. En dat is te zien: het is in perfecte staat. Tijdens jullie trouwdag staat het gehele eiland waar het kasteel op staat tot jullie beschikking.

  Langs de Wal 6
  3961 AB Wijk bij Duurstede
  https://kasteelduurstede.nl/huwelijk/

Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloften in binnen- en buitenland vast, waarvan een groot aantal in de provincie Utrecht. In 2022 studeerde ik af bij Two Mann U, een intensief opleidingstraject voor trouwfotografen. De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
bruidsfotograaf jeroen savelkouls utrecht

– Jeroen Savelkouls, verhalenverteller & trouwfotograaf

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *