Trouwen op een kasteel: de tien mooiste locaties voor jullie bruiloft

kasteel bruiloft

Trouwen met een kasteel als decor

Trouwen op een kasteel, wie wil dat niet? En hiervoor hoef je echt niet naar het buitenland. Want ook in Nederland zijn er volop keuzemogelijkheden voor bruidsparen die graag een kasteel als decor voor hun bruiloft hebben. Als fotograaf kom ik jaarlijks op tientallen verschillende trouwlocaties, waaronder altijd wel een aantal prachtige kastelen. In dit blogbericht zet ik tien van de mooiste kastelen voor jullie bruiloft, verspreid door heel Nederland op een rij.

Top tien van kastelen als trouwlocatie

 • Kasteel De Haar
  De Haar is een bijzondere trouwlocatie. Niet alleen is dit het grootste kasteel van Nederland, het is ook nog eens uniek in zijn soort. Het huidige gebouw werd aan het einde van de negentiende eeuw neergezet op de plek van een oude middeleeuwse ruïne. Tegenwoordig kun je hier op chique trouwen, bijvoorbeeld in één van de prachtige zalen of in de Rozentuin.

  website: https://www.kasteeldehaar.nl/

 • Kasteel Woerden
  Dit zeshonderd jaar oude kasteel in Woerden is sinds 2008 in gebruik als evenementenlocatie, onder andere voor bruiloften. Jullie kunnen hier terecht voor alle onderdelen van de bruiloft. Er zijn verschillende zalen beschikbaar, met elk een andere uitstraling. Jullie kunnen één ruimte huren, of het hele kasteel boeken.

  website: https://kasteelwoerden.nl/

 • Kasteeltje Hattem
  Het kleinste kasteel van Nederland staat in Roermond. Een heerlijk plekje om te trouwen. Het kasteel heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de vijftiende eeuw. Het park biedt volop mogelijkheden voor een de bruidsreportage, maar we kunnen ook het historische centrum ingaan voor het maken van trouwfoto’s. Lees hier meer over trouwlocaties in Roermond.

  website: https://www.kasteeltjehattem.com/

 • Buitenplaats Sparrendaal
  Toegegeven, dit is eigenlijk een landhuis en dus geen kasteel. Maar Sparrendaal heeft veel allure en het is één van mijn favoriete trouwlocaties. Je kunt hier buiten trouwen met het huis op de achtergrond, maar ook in een mooie ceremoniezaal. Alle binnenruimten hebben een klassieke uitstraling. Kijk hier voor meer info over trouwen bij Buitenplaats Sparrendaal.

  website: https://sparrendaal.nl/

  kasteel bruiloft
 • Kasteel Croy
  Deze trouwlocatie is een goed bewaard geheim. Maar weinig bruidsparen kiezen voor dit Kasteel Croy, omdat je hier niet terecht kunt voor alle onderdelen van de bruiloft. Maar wat een prachtige plek is dit. Geven jullie geen feest? Of doen jullie dat op een andere plek? Dan is dit kasteel een prachtige plek om te trouwen.

  website: https://www.kasteelcroy.nl/

  kasteel croy trouwen
 • Kasteel Wijenburg
  Anders dan het vorige kasteel, geniet Wijenburg wél veel bekendheid als trouwlocatie. Trouwen kan buiten met uitzicht op dit imposante gebouw, binnen in één van de stijlvolle zalen, of in de tegenoverliggende dertiende-eeuwse kerk.

  website: https://www.kasteelwijenburg.nl/

 • Kasteel Hernen
  Ken je televisieserie Floris uit de jaren zestig? Dan ken je zeker dit veertiende-eeuwse kasteel in Hernen. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland én je kunt er trouwen.

  website: https://www.glk.nl/hernen/kasteel-hernen

  kasteel trouwlocatie
 • Kasteel Bloemendal
  Dit prachtige kasteel in het Zuid-Limburgse Vaals is een fijne en veelzijdige trouwlocatie. Bijzonder is vooral de gelaagde kloostertuin, die bestaat uit verschillende terrassen met waterpartijen. Het is ook mogelijk om binnen te trouwen, in een van de statige zalen. Verder beschikt het kasteel over een goed restaurant, een feestruimte én een luxe bruidssuite. Dat betekent dat jullie hier terecht kunnen voor alle onderdelen van jullie dag. Lees hier alles over trouwen op Kasteel Bloemendal.

  website: https://www.hotelbloemendal.nl/

  kasteel bloemendal drone
 • Kasteel Kerkebosch
  Of Kerkebosch nu een landhuis of een kasteel is, doet er eigenlijk niet. Het is hoe dan ook een prachtige plek om te trouwen. Klein, intiem en romantisch. Jullie kunnen hier ook terecht voor de huwelijksnacht, wel zo handig na uren op de dansvloer te hebben gestaan.

  website: https://www.kasteelkerckebosch.com/

  bruiloft op kasteel kerckebosch in zeist
 • Kasteel Doorwerth
  Net als Hernen een prachtig middeleeuws kasteel in de provincie Gelderland.

  website: https://www.glk.nl/doorwerth/kasteel-doorwerth

Meer kastelen om in te trouwen

Hebben jullie nog meer inspiratie nodig voor jullie kasteelbruiloft? Op onderstaande kaart staan alle bovenstaande plus nog een aantal extra kastelen om in te trouwen.

Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal op een prachtig kasteel met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloften in binnen- en buitenland vast. Ik ben actief in onder meer Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Den Bosch. En graag reis ik met jullie mee naar Italië, Frankrijk of een ander mooi oord voor een destination wedding.

De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *