Trouwlocaties in Noord-Brabant: mijn favorieten

trouwlocaties noord-brabant

Mijn favoriete trouwlocaties in Noord-Brabant

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Eén van de eerste dingen die jullie willen regelen, is het vastleggen van de trouwlocatie voor jullie bruiloft. Juist in Brabant is er een ruime keuze en dat is natuurlijk fijn. Maar waar kies je dan voor? Daarom zette ik mijn tien favoriete trouwlocaties in Noord-Brabant voor jullie op een rijtje. Van historisch tot industrieel, en van knus tot chique. Zit dé perfecte plek er niet tussen? Kijk dan op de kaart voor nog meer suggesties voor Brabantse trouwlocaties. Hebben jullie vragen over de mogelijkheden op een van deze trouwlocaties? Stuur me dan een berichtje.

trouwlocaties in Noord-Brabant
Eén van mijn favoriete trouwlocaties in Noord-Brabant: Klooster Bethlehem in Haren.

Tien prachtige trouwlocaties in Noord-Brabant

Klooster Bethlehem, Haren

Klooster Bethlehem in Haren (vlak bij Oss) is mijn favoriete trouwlocaties in Brabant, en misschien wel van heel Nederland. De prachtige zestiende-eeuwse kapel met zijn bijzonder architectuur en kleurrijke gebrandschilderde ramen vormt een uniek decor voor een stijlvolle bruiloft. Verder biedt de locatie alle faciliteiten voor de complete trouwdag, van de voorbereidingen in de ochtend tot en met het feest in de late uurtjes. Op het terrein van het klooster zijn volop mogelijkheden voor een mooie fotoshoot. Meer weten? Check dan mijn blog over deze prachtige plek.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Klooster Bethlehem (@kloosterbethlehem)

Kasteel Tongelaar, Mill

Als jullie van kastelen houden, is Kasteel Tongelaar een ideale locatie voor een geheel verzorgde en complete trouwdag. Bij goed weer kunnen jullie buiten trouwen, met het prachtige gebouw op de achtergrond. Maar ook de ceremoniezaal binnen is mooi. De groene omgeving is een prachtig decor voor de bruidsreportage. Ik heb hier al meerdere bruiloften mogen fotograferen en kom er erg graag. Van bruidsparen hoor ik dat de service hier heel persoonlijk is.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Tongelaar Mill (@kasteeltongelaar)

Meneer van Eijck, Oisterwijk

Deze fijne trouwlocatie ligt midden in de prachtige bossen van Oisterwijk, een heerlijke plek als jullie van natuur houden. Bruiloften bij Meneer Van Eijck zijn ongedwongen en sfeervol. Na afloop van het dansfeest kunnen zowel het bruidspaar als de gasten blijven slapen in het hotel. Vergeet niet om de dag erna nog even een mooie wandeling te maken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Trouwpagina @Meneer van Eijck (@trouwenbijmeneervaneijck)

De Fazant, Ulvenhout

Deze trouwlocatie is misschien wel wat vergelijkbaar met de vorige: een ongedwongen plek, midden in het bos. Maar dan in West-Brabant gelegen, vlakbij Breda. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor de bruidsreportage.

Kasteel Croy in Aarle-Rixtel

Dit unieke en wat onbekende kasteel ligt net boven Helmond, vlakbij Eindhoven. Het gebouw dateert uit de vijftiende eeuw en is tegenwoordig in handen van de Stichting Geloof, Hoop en Liefde. De opbrengsten van de verhuur, dus ook van jullie bruiloft, worden gebruikt voor de instandhouding van het kasteel en voor de armen in de omgeving. Het geven van een dansfeest is op deze trouwlocatie niet mogelijk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door kasteelcroy (@kasteelcroy)

Kruisherenkapel, Uden

Deze prachtige neogotische kapel is aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd. Op deze locatie kunnen zowel religieuze als burgerlijke huwelijken worden gesloten. Een unieke mogelijkheid dus om als niet-gelovige toch in een kerkgebouw te trouwen. Na afloop van de ceremonie kunnen jullie hier ook een receptie geven.

Het Witte Kasteel, Loon op Zand

Een middeleeuws kasteel, waar zelfs Lodewijk XIV en Napoleon ooit hebben verpoosd. Deze fijne locatie biedt volop mogelijkheden voor bruiloften bij goed en bij slecht weer. Het landgoed en de binnenruimten zijn heel geschikt voor de bruidsreportage. Het is mogelijk om hier een dansfeest te geven en om te overnachten in een bruidssuite.

Oude Kerk, Dongen

Deze trouwlocatie in Dongen doet mij denken aan Toscaanse kerkruines. De Oude Kerk staat niet meer volledig overeind, maar vormt juist daardoor een prachtige plek voor jullie bruiloft. Het is zelfs mogelijk hier ook receptie, diner en feest te organiseren. Bij slecht weer is het mogelijk om binnen te trouwen.

Kasteel Aldendriel, Mill

Nóg een kasteel in Mill. Op Kasteel Aldendriel kunnen jullie de complete trouwdag doorbrengen, van voorbereidingen tot het avondfeest. De locatie heeft een eigen keuken voor lunch en diner. Trouwen kan binnen of in de kasteeltuin.

Fifth, Eindhoven

De laatste uit de lijst met trouwlocaties in Noord-Brabant is het industriële Fifth. Het is gevestigd op het NRE-terrein, en wordt daarom ook wel Fifth|NRE genoemd. Het is een hippe plek met goed eten en drinken. Jullie kunnen hier terecht voor zowel de ceremonie als het feest.

Jeroen Savelkouls

Hi, ik ben Jeroen, verhalenverteller en trouwfotograaf. Graag vertel ik jullie unieke verhaal met foto’s van spontane momenten en echte emoties. Mijn fotografie is gebaseerd op journalistiek. Dat betekent dat ik liever observeer dan regisseer, vanaf de vroege ochtend in de make-upstoel tot in de kleine uurtjes op de dansvloer. Jullie verhaal staat centraal.

Ik werk sinds 2016 als trouwfotograaf. Jaarlijks leg ik zo’n dertig bruiloft in binnen- en buitenland vast. Ik ben onder meer actief in Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven, en andere plaatsen in Noord-Brabant. De afgelopen jaren mocht ik awards winnen bij onder andere bij Masters of Wedding Photography en This is Reportage. Mijn foto’s zijn gepubliceerd op internationale fotografiewebsites zoals SLR Lounge, Fstoppers en Rangefinder.

Meer over mij
profielfoto jeroen savelkouls bio

– Jeroen Savelkouls, verhalenverteller & trouwfotograaf

Check jullie datum

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *