bruiloften

Dat ik als trouwfotograaf mag vastleggen hoe twee mensen samen de liefde vieren, vind ik altijd weer heel bijzonder. Het is niet alleen mijn werk, het is ook een voorrecht om de hele dag in jullie nabijheid te mogen verkeren. Zeker in de wetenschap dat er nog vaak aan deze momenten zal worden teruggedacht!

Het liefst ben ik de hele trouwdag bij jullie. Door het fotograferen van de voorbereidingen tot en met het feest kan ik een compleet verslag maken. Mijn stijl is gebaseerd op journalistiek, ik wil zo getrouw mogelijk het verhaal van de dag vastleggen met een authentieke reportage als resultaat.

Op mijn portfoliopagina zijn mijn favoriete foto’s van loveshoots en bruiloften te zien, op het blog vinden jullie meer uitgebreide samenvattingen van trouwreportages. Spreekt dit jullie aan? Vraag dan mijn brochure aan of neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Nijmegen. Samen bespreken we wat jullie ideeën en wensen zijn, en hoe we die zo goed mogelijk kunnen vastleggen. Ook kunnen jullie dan wat meer van mijn werk zien, inclusief de trouwalbums die ik aanbied.

bruiloft floortje en erik in nijmegen 005
trouwfotografie fletcher jeroen savelkouls 06

buitenlandse bruiloften

Een intieme ceremonie in een klein Provençaals kerkje, of een groots feest in een villa in Toscane. Wie droomt er niet van een bruiloft in het buitenland? Graag help ik jullie om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de fotografische mogelijkheden van de gekozen locatie, raad ik voor buitenlandse bruiloften altijd aan om een ruime planning te hanteren. We kunnen dan een dag voor de ceremonie de tijd nemen voor het maken vaan mooie loveshoot (of twee!) in de omgeving van jullie verblijfplaats, bijvoorbeeld in de heuvels rondom een landelijke villa of in de nauwe straatjes van een historische stad. Op de dag zelf leggen we uiteraard niet alleen de ceremonie en het feest vast, maar ook de voorbereidingen. Zo ontstaat een rijk en compleet beeld van jullie droombruiloft.

Het maken van een offerte voor een destination wedding is maatwerk. Vanzelfsprekend denk ik met jullie mee om de investering zo laag mogelijk te houden.

trouwalbums

Digitale foto’s zijn fantastisch. Je kunt ze snel delen met vrienden en familie, gebruiken als achtergrond op het bureaublad van je computer of laten printen op de gekste producten. Toch blijft het fysieke trouwalbum populair, en terecht. Het juiste album, met een mooie cover en hoogwaardig papier, laat jullie foto’s namelijk nog beter tot hun recht komen.

De trouwalbums die ik lever, hebben een stevige, met linnen bedekte cover, waarop jullie namen in reliëf (embossing) zijn aangebracht. Er zijn 24 kleuren beschikbaar waar jullie uit kunnen kiezen. De binding is dusdanig, dat de boeken volledig open op tafel kunnen worden gelegd zonder dat dit impact heeft op de rug; dit wordt lay-flat genoemd. Het fotopapier is een aantal millimeter dik en heeft een parelmoerachtige afwerking.

Ik lever drie formaten: 20x15cm, 35x25cm en 40x30cm. Het kleinste formaat trouwalbum krijgen jullie gratis bij elk trouwpakket. De selectie voor dit album wordt door mij verzorgd, maar jullie kunnen vooraf wel jullie wensen opgeven. Het is altijd mogelijk om voor familie of vrienden voor een kleine prijs een extra mini-album aan te schaffen. De andere twee formaten zijn los te bestellen. Voor de samenstelling van deze albums hebben we intensiever contact; ik stuur jullie vooraf een of meerdere digitale proefversies waarin jullie wijzigingen kunnen aanbrengen.

trouwalbum binnenwerk

loveshoots

Veel aanstaande bruidsparen vinden het prettig om voorafgaand aan de grote dag hun fotograaf wat beter te leren kennen. En hoe kan dat beter dan door samen een reportage te maken? Een loveshoot dus, of een een engagement shoot. We overleggen vooraf over de stijl en kiezen een geschikte locatie. Denk bijvoorbeeld aan een duinlandschap of een bos, of juist aan een oude binnenstad of industrieel complex: alles is mogelijk!

Een sessie duurt ongeveer twee uur, iets langer dan een gemiddelde bruidsreportage. Bij voorkeur plannen we onze afspraak rond zonsondergang, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van het mooie strijklicht. Houden jullie niet van poseren? Geen probleem, we maken er een ongedwongen shoot van met veel ruimte voor spontaniteit. Uiteraard kunnen jullie de gebruikte beelden gebruiken voor de uitnodigingen of voor een trouwwebsite. De loveshoot krijg je gratis bij het trouwpakket GOUD, maar is ook los te boeken – ook als jullie niet gaan trouwen.

loveshoot noraly noud nijmegen 09

Bruiloft van Olga en Hugo in Nijmegen

loveshoot utrecht jeroen savelkouls 001

 • Veelgestelde vragen (én antwoorden)

  Ik adviseer altijd om zo’n anderhalf uur in te plannen voor de bruidsshoot. Dan kunnen we zonder al te veel tijdsdruk een mooie reportage maken, met veel verschillende beelden. Korter is ook mogelijk, maar ik een shoot van minder dan een uur niet aanraden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor meerdere momenten per dag. Bijvoorbeeld een uurtje voorafgaand aan de ceremonie en dan nog een halfuur tijdens zonsondergang.

  Helaas kan het altijd gebeuren dat het uitgerekend op jullie trouwdag regent, ook als jullie hebben gekozen voor een datum in hartje zomer. Voor de bruidsreportage is het daarom van belang dat we altijd een optie hebben om ergens binnen te fotograferen. Willen jullie toch met regen buiten shooten? Zorg dan voor doorzichtige of witte paraplu’s.

  Ik probeer mijn bruidsreportages zo ontspannen mogelijk te houden door jullie met kleine aanwijzingen en opdrachtjes vooral van elkaar en van het moment te laten genieten. Dit is niet alleen makkelijker voor jullie, maar het levert ook de meest spontane foto’s op. Kunnen poseren als een professioneel model is dus helemaal niet nodig.

  Load More

  Meer vragen en antwoorden Stel een andere vraag